ACC laddar upp för fler batterifabriker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ACC laddar upp för fler batterifabriker

ACC

Tyska Mercedes-Benz och den multinationella konkurrenten Stellantis – med bilmärken som Chrysler, Peugeot och Fiat – har dragit in nära 4,4 miljarder euro (omkring 50 miljarder kronor) i nya lån till batterialliansen Automotive Cells Company (ACC), rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

ACC lanserades 2020 och är en av svenska Northvolts stora konkurrenter.

Pengarna som nu dras in ska enligt källorna gå till att finansiera en expansion av verksamheten i Europa, där ACC redan har en fabrik i Douvrin, Frankrike. Enligt källorna är tanken att satsa på utbyggnad av den franska fabriken och finansiera bygget av liknande anläggningar i Kaiserslautern, Tyskland, och Termoli, Italien.

Bland ACC:s ägare finns även den franska energikoncernen Total Energies.

ACC har tidigare uttalat en ambition att bygga upp en produktionskapacitet på åtminstone 120 gigawatt i Europa före 2030.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.