Addnodes riskfyllda tillväxtstrategi granskas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Addnodes riskfyllda tillväxtstrategi granskas

Addnodes

Enligt Affärsvärlden är konsultbolaget Addnodes tillväxtstrategi en riskfylld affär, med bolagets förvärv av Microdesk och Team D4 samt dess ökade beroende av Autodesk. Med en nettoskuld på 1,5 miljarder kronor och en aktiesvacka på 20 procent på ett år, är det av yttersta vikt att Addnodes förvärvstakt inte minskar.

  • Addnode har genom sina stora förvärv blivit mer beroende av Autodesk
  • Bolaget har en nettoskuld på 1,5 miljarder kronor
  • Aktien har sjunkit med 20 procent på ett år

Analytiker Daniel Svensson från Affärsvärlden menar att Addnodes stora förvärv har gjort bolaget mer cykliskt. Detta innebär också att Addnode allt mer knyter an till Autodesk.

Ett ömsesidigt beroende

"Beroendet är ömsesidigt eftersom det svenska bolaget nu växt till en betydande partner för amerikanerna. Ytterst är Addnode beroende av att det amerikanska bolaget har en konkurrenskraftig produkt. De har med över 5 miljarder dollar i omsättning en stark ställning, men det finns uppstickare", skriver Affärsvärlden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Behovet av kontinuerlig tillväxt

Enligt Affärsvärlden är det kritiskt för Addnode att förvärvstakten inte mattas av på grund av den 20 procentiga svackan på ett år för aktien. "I och med att förvärvstillväxten är en central del i värdeskapandet i Addnode så tror vi det är kritiskt för aktien att svackan inte innebär att man behöver ta en paus från förvärv framöver. Nettoskulden på 1,5 miljarder (inklusive leasing och tilläggsköpeskillingar) är mycket högre än tidigare men inte alarmerande i termer av skuldsättning".

Om Addnode

Addnode är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3879st ägare hos Avanza samt 1115st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Addnode Group förvärvar och utvecklar IT-bolag. Inom koncernen finns ett stort affärsfokus mot leverans av 3D-modellering, projektering, analys av produktutveckling, samt dokument- och ärendehantering. Utöver levererar bolaget programvaror och tjänster inom design, konstruktion och produktdata. Den huvudsakliga marknaden återfinns inom Norden och Europa. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addnode

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt