Autodesk (ADSK) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Autodesk aktie

🔔 Skapa bevakning

ADSK  

Autodesk är ett IT-bolag. Bolaget specialiserar sig inom utveckling av mjukvaruprogram och erbjuder 3D lösningar, modellering, byggprogram, samt övriga produktverktyg. Produkterna säljs under varierande varumärken och används inom en olika branscher, exempelvis bygg-, industri-, samt försvarssektorn. Autodesk grundades 1982 och har sitt huvudkontor i San Rafael, Kalifornien.

Mer om aktien Autodesk

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Autodesk (ADSK) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Autodesk utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Autodesk Avanza – se aktiekurs idag

Se Autodesk senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Autodesk – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Autodesk.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Autodesk.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag