Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Advokat

Advokat gripen för insiderhandel

En advokat har gripits av FBI, misstänkt för insiderhandel kopplat till läkemedelsbolaget Sobis förvärv av CTI BioPharma. Advokaten, som arbetade på en byrå med tillgång till insiderinformation, ska ha genomfört en rad affärer strax före stora avslöjanden och på så vis tjänat över 42 000 dollar.

Advokaten, vars identitet ännu inte har offentliggjorts, greps den 22 augusti på anklagelser om insiderhandel. Anklagelserna, som framförts av USA:s finansinspektion SEC, hänvisar till en rad misstänkta affärer som advokaten ska ha gjort kort tid innan stora avslöjanden.

Förtroendet för finansmarknaden hotat

Insiderhandel anses vara en allvarlig överträdelse eftersom det hotar förtroendet för finansmarknaden. Det innebär att någon med tillgång till konfidentiell information om ett företag utnyttjar denna för att göra vinstbringande affärer, ofta till nackdel för andra aktörer på marknaden. I det här fallet är det advokatens tillgång till information om Sobis förvärv av CTI BioPharma som ligger till grund för anklagelserna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Tjänade över 42 000 dollar på insiderhandel

Enligt uppgifter från Affärsvärlden ska advokaten ha tjänat över 42 000 dollar på sina misstänkta affärer. Detta visar på hur lönsamt, men också riskabelt, insiderhandel kan vara. Om advokaten befinns skyldig kan straffet bli både höga böter och fängelse.

Om Swedish Orphan Biovitrum

Swedish Orphan Biovitrum är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 8199st ägare hos Avanza samt 4061st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Swedish Orphan Biovitrum, även kända under namnet Sobi, är ett internationellt läkemedelsbolag. Störst inriktning återfinns inom tillhandahållandet av innovativa behandlingar och service för patienter med sällsynta sjukdomar. Produkterna fokuserar på inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även särskilda specialist- och särläkemedel. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedish Orphan Biovitrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.