Advokat gripen för insiderhandel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Advokat gripen för insiderhandel

Advokat

En advokat har gripits av FBI, misstänkt för insiderhandel kopplat till läkemedelsbolaget Sobis förvärv av CTI BioPharma. Advokaten, som arbetade på en byrå med tillgång till insiderinformation, ska ha genomfört en rad affärer strax före stora avslöjanden och på så vis tjänat över 42 000 dollar.

Advokaten, vars identitet ännu inte har offentliggjorts, greps den 22 augusti på anklagelser om insiderhandel. Anklagelserna, som framförts av USA:s finansinspektion SEC, hänvisar till en rad misstänkta affärer som advokaten ska ha gjort kort tid innan stora avslöjanden.

Förtroendet för finansmarknaden hotat

Insiderhandel anses vara en allvarlig överträdelse eftersom det hotar förtroendet för finansmarknaden. Det innebär att någon med tillgång till konfidentiell information om ett företag utnyttjar denna för att göra vinstbringande affärer, ofta till nackdel för andra aktörer på marknaden. I det här fallet är det advokatens tillgång till information om Sobis förvärv av CTI BioPharma som ligger till grund för anklagelserna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Tjänade över 42 000 dollar på insiderhandel

Enligt uppgifter från Affärsvärlden ska advokaten ha tjänat över 42 000 dollar på sina misstänkta affärer. Detta visar på hur lönsamt, men också riskabelt, insiderhandel kan vara. Om advokaten befinns skyldig kan straffet bli både höga böter och fängelse.

Om Swedish Orphan Biovitrum

Swedish Orphan Biovitrum är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 8199st ägare hos Avanza samt 4061st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Swedish Orphan Biovitrum, även kända under namnet Sobi, är ett internationellt läkemedelsbolag. Störst inriktning återfinns inom tillhandahållandet av innovativa behandlingar och service för patienter med sällsynta sjukdomar. Produkterna fokuserar på inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även särskilda specialist- och särläkemedel. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedish Orphan Biovitrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt