Affärsvärlden: Baksmällan efter rekordåren avtar för poolbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: Baksmällan efter rekordåren avtar för poolbolaget

Affärsvärlden:

Efter en tuff period börjar Gullberg & Jansson, som säljer bland annat pooltillbehör, se ljusare tider. En ny analys från Affärsvärlden indikerar att den pågående högsäsongen kan leda till tillväxt igen. Dock kvarstår vissa utmaningar för bolaget, särskilt när det gäller skuldsättningen.

  • Gullberg & Jansson kan gå mot tillväxt under årets högsäsong.
  • Bolagets skuldsättning kan begränsa dess framtida möjligheter.
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd för aktien.

Återhämtning efter pandemin

Baksmällan efter rekordåren under pandemin börjar minska för Gullberg & Jansson. Företaget, som är känt för sina pooltillbehör, ser ut att kunna återhämta sig och visa på tillväxt under den nuvarande högsäsongen. Det framgår av en analys publicerad av Affärsvärlden på onsdagen.

Utmaningar kvarstår

Trots de positiva signalerna finns det fortfarande hinder på vägen. Enligt Affärsvärlden har nedgången varit kostsam för bolaget, vilket har lett till en ökad skuldsättning. Detta kan bli en begränsning om marknaden förblir utmanande. Tidningen konstaterar att företaget visserligen har en bredare affärsmodell nu och en intressant satsning inom värmepumpar, men att försiktighet är på sin plats.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd för aktien

Affärsvärlden avslutar sin analys med att ge ett neutralt råd för aktien. "Vi tycker det ser ut som bolaget går ur svackan i hygglig form med en bredare affär och en intressant satsning inom värmepumpar. Nedgången har dock kostat på och bolagets skuldsättning kan bli en begränsning om marknaden fortsätter vara kämpig. Vi stannar i ett neutralt råd för aktien", skriver tidningen i sin slutsats.

På Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen för Gullberg & Jansson noga och kommer att rapportera om viktiga förändringar och nyheter som kan påverka bolaget och dess aktieägare.

Börskollen om Gullberg & Jansson

Gullberg & Jansson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GJAB på Spotlight. Gullberg & Jansson verkar inom sektorn Industri och aktien har 2432 st ägare hos Avanza samt 289 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gullberg & Jansson är ett företag som specialiserar sig på miljöteknologi. För närvarande fokuserar de främst på att tillhandahålla pooltak och poolvärmepumpar. Deras största marknad är Norden, där produkterna används både av privatpersoner och företag. Förutom sina huvudprodukter erbjuder de också automatisk styrning av pH- och klornivåer, cirkulationspumpar och lamelltäcken. Företagets huvudkontor ligger i Helsingborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Gullberg & Jansson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt