Affärsvärlden: Dags att ta hem vinsten i Karnell
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: Dags att ta hem vinsten i Karnell

Affärsvärlden:

Industriteknikbolaget Karnell noterades på Nasdaq Stockholm i mars och har sedan dess sett en betydande kursuppgång. Affärsvärlden, som tidigare rekommenderade att teckna aktien, har nu ändrat sin rekommendation och föreslår att det är dags att ta hem vinsten.

  • Karnells aktie har stigit mer än 80 procent sedan noteringen.
  • Affärsvärlden ändrar sin rekommendation från köp till neutral.
  • Bolagets starka balansräkning och förvärvsmöjligheter kvarstår.

Imponerande kursuppgång sedan noteringen

Karnell noterades på Nasdaq Stockholm i mars och aktien har sedan dess ökat med över 80 procent från teckningskursen. Denna kraftiga uppgång har fångat investerarnas intresse och bolaget har varit en av de mer framgångsrika noteringarna under året.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens nya rekommendation

Affärsvärlden, som tidigare rekommenderade att teckna Karnell vid noteringen, har nu ändrat sin ståndpunkt. I en analys publicerad på torsdagen menar Affärsvärlden att det är läge att ta hem vinsten. Tidningen skriver: "Karnell har fortsatt en stark balansräkning och möjligheter till förvärv. Efter att aktien kommit upp en hel del sänker vi nu köprådet till neutral och ställer oss vid sidlinjen."

Vi på Börskollen noterar att Affärsvärlden fortsatt ser positivt på Karnells långsiktiga potential, men anser att den stora kursuppgången gör att det nu är en bra tidpunkt att realisera vinster. Bolagets starka balansräkning och förvärvsmöjligheter gör att det kan finnas fortsatt potential framöver, men en viss försiktighet rekommenderas på kort sikt.

Börskollen om Karnell Group

Karnell Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KARNEL B på Small Cap. Karnell Group verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 8854 st ägare hos Avanza samt 301 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Karnell är en industriell teknikgrupp som fokuserar på tillväxt. Företagets mål är att köpa upp företag inom industriteknik och specialiserad produktion, för att sedan utveckla dessa genom att erbjuda strategisk rådgivning och initiativ för tillväxt, inklusive ytterligare förvärv och expansion till nya marknader. Karnell består av flera direktägda dotterbolag, indelade i två affärsområden: Produktbolag och Nischproduktion. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Karnell Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Karnell Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Karnell Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt