Affärsvärlden ger neutralt råd för Björn Borg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden ger neutralt råd för Björn Borg

Affärsvärlden

Affärstidningen Affärsvärlden har gett ett neutralt investeringsråd för varumärkesbolaget Björn Borg. Trots att det inte finns några större fel på bolaget, anses den operativa utvecklingen inte vara tillräckligt imponerande för att motivera ett köpråd.

  • Affärsvärlden ger Björn Borg ett neutralt råd.
  • Den operativa utvecklingen anses inte vara tillräckligt imponerande.
  • Värderingen är inte låg nog för att motivera ett köp.

Affärsvärlden har nyligen publicerat en analys av varumärkesbolaget Björn Borg och kommit fram till att ett neutralt råd är det mest lämpliga. Enligt tidningen finns det inga större fel på bolaget som helhet, men den operativa utvecklingen bedöms inte vara tillräckligt stark för att rekommendera ett köp av aktien.

Värdering och framtidsutsikter

Analytikerna på Affärsvärlden menar att värderingen av Björn Borg inte är tillräckligt låg för att göra aktien attraktiv för nya investerare. Trots detta ser de en potential på längre sikt, särskilt om trenderna inom sportmode fortsätter att vara gynnsamma. "På sikt kan bolaget växa fram som mer intressant om trenderna inom sportmode håller i sig. Varumärkesbolag som lyckas kan bli mycket värdefulla", skriver Affärsvärlden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens neutrala råd för Björn Borg reflekterar en realistisk syn på bolagets nuvarande situation. Medan det finns potential för framtida tillväxt, särskilt inom sportmode, anser man för närvarande svårt att motivera ett köp baserat på den nuvarande operativa utvecklingen och värderingen.

Börskollen om Björn Borg

Björn Borg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BORG på Small Cap. Björn Borg verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 6391 st ägare hos Avanza samt 1457 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Björn Borg är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet. Koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning och försäljning sker via konceptbutiker, licensierade återförsäljare. samt via E-handeln. Störst marknad återfinns inom Norden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Björn Borg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Björn Borg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Björn Borg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt