Affärsvärlden ger säljråd för Africa Energy
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden ger säljråd för Africa Energy

Affärsvärlden

Affärsvärlden uppmanar till att sälja aktier i Africa Energy efter att bolagets partners dragit sig ur licensen Block 11B/12B. Tidningen ser stor risk för att bolaget inte överlever det kommande året då licensen förlorat sitt värde.

  • Affärsvärlden råder att sälja aktier i Africa Energy.
  • Partners som CNR och Totalenergies lämnar licensen Block 11B/12B.
  • Bolaget kan ha svårt att överleva det kommande året.

I en analys av Affärsvärlden ges rådet att sälja aktier i Africa Energy. Anledningen är att bolagets partners, inklusive CNR och sannolikt även Totalenergies, har valt att dra sig ur licensen Block 11B/12B. Tidningen menar att detta är en stark indikator på att licensen inte längre har något betydande värde.

Partners drar sig ur

Tidigare under veckan meddelade CNR att de lämnar licensen, och enligt uppgifter till Bloomberg planerar även Totalenergies att göra detsamma. Affärsvärlden tolkar detta som ett tecken på att licensen inte längre betingar något värde som är värt att tala om.

Osäkra framtidsutsikter

Affärsvärlden uttrycker stor oro för Africa Energys framtid och skriver att risken är överhängande för att bolaget inte kommer att överleva det kommande året. Tidningen betonar att hela värdet i Africa Energy sannolikt är borta i och med att licensen nu ses som värdelös.

Vi på Börskollen ser denna utveckling som en betydande risk för aktieägarna i Africa Energy. Det är tydligt att bolagets framtid är mycket osäker, och investerare bör noggrant överväga sina alternativ.

Börskollen om Africa Energy

Africa Energy är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AEC på First North. Africa Energy verkar inom sektorn Energi och aktien har 7295 st ägare hos Avanza samt 1133 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Africa Energy är ett företag som sysslar med olje- och gasutvinning. De fokuserar på prospektering och har sin huvudsakliga verksamhet i södra Afrika. Deras projekt sker främst till havs, och deras mål är att etablera sig som en långsiktig spelare på marknaden. Företaget startades 2010 och är en del av Lundin-koncernen. Deras huvudkontor finns i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Africa Energy, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Africa Energy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt