Affärsvärlden: Köpråd för Berner Industrier – potential för fler förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden: Köpråd för Berner Industrier – potential för fler förvärv

Affärsvärlden:

Affärsvärlden har gett ett köpråd för teknikhandelsbolaget Berner Industrier. Bolaget värderas till cirka 10 gånger rörelsevinsten baserat på årets prognoser. Potentialen för fler förvärv och en jämförelse med större serieförvärvare ger en positiv bild av aktien.

  • Affärsvärlden rekommenderar köp av Berner Industrier.
  • Värdering på cirka 10 gånger årets rörelsevinst.
  • Potential för fler förvärv jämfört med större konkurrenter.

Enligt Affärsvärlden värderas aktien i Berner Industrier till ungefär 10 gånger rörelsevinsten baserat på deras prognoser för innevarande år. De menar att uppsidan i huvudscenariot är rimlig och att det finns ytterligare potential genom framtida förvärv.

Jämförelse med större serieförvärvare

Affärsvärlden påpekar att börsens större serieförvärvare ofta värderas högt, omkring 22-23 gånger rörelsevinsten. I jämförelse med dessa anser tidningen att Berner Industrier erbjuder ett billigare alternativ för investerare som är intresserade av småbolag.

Råd till investerare

För investerare som söker prisvärda alternativ inom teknikhandelssektorn kan Berner Industrier vara ett intressant val. "Aktien värderas runt 10 gånger rörelsevinsten på våra prognoser för innevarande år. Uppsidan i huvudscenariot är okej. Vidare finns som sagt potential till fler förvärv. Börsens stora serieförvärvare värderas högt kring 22-23x rörelsevinsten. Investerare som söker billigare alternativ och gillar småbolag kan överväga en post i Berner Industrier. Vi sätter ett köpråd", skriver Affärsvärlden.

Vi på Börskollen noterar att Affärsvärldens analys pekar mot en attraktiv värdering och möjligheter till tillväxt genom förvärv, vilket kan göra Berner Industrier till ett intressant tillskott i en investeringsportfölj.

Börskollen om Berner Industrier

Berner Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BERNER B på Small Cap. Berner Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 1961 st ägare hos Avanza samt 530 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Christian Berner Tech Trade är en koncern som specialiserar sig på teknisk handel. Företaget producerar komponenter och system som används inom olika fordon, inklusive material för att dämpa vibrationer och buller, filterteknik och annan industriell utrustning. Deras största marknadsområde är Norden, där deras kunder huvudsakligen finns inom industri- och kommunal verksamhet. Bolaget etablerades ursprungligen år 1897 och har sitt huvudkontor i Mölnlycke.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Berner Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Berner Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berner Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt