Affärsvärlden köpstämplar digitalt vårdbolag – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden köpstämplar digitalt vårdbolag – så stor är potentialen

Affärsvärlden

Physitrack är ett mindre företag inom digital sjukgymnastik med låg omsättning och tunna marginaler. Affärsvärlden ser dock en lovande tillväxtpotential som kan förbättra lönsamheten avsevärt. Tidningen ger därför Physitrack en köprekommendation.

  • Physitrack har en intressant position inom digital sjukgymnastik.
  • Affärsvärlden ser en potential på 49 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Tidningen ger en köprekommendation trots viss risk.

Affärsvärlden publicerade på måndagen en analys av Physitrack, ett företag som erbjuder digitala vårdtjänster inom sjukgymnastik. Bolaget har ännu inte uppvisat påtaglig lönsamhet, men dess position inom ett växande marknadssegment och möjligheterna för framtida tillväxt gör att Affärsvärlden ändå ser positivt på aktien. Läs mer om analysen hos Affärsvärlden.

Stark tillväxtpotential

Affärsvärlden ser en betydande uppsida för Physitracks aktie. I sitt huvudscenario förutspår tidningen en potential på 49 procent inom några år. Detta baseras på företagets nuvarande marknadsposition och de framtida tillväxtmöjligheterna inom digital vård.

Risk och belöning

Trots de lovande prognoserna påpekar Affärsvärlden att Physitrack ännu inte har bevisat sin lönsamhet. Denna osäkerhet innebär en viss risk för investerare, men tidningen anser att uppsidan är tillräckligt stor för att kompensera för detta. "Under 16 kronor per aktie kan man räkna hem Physitrack med försiktiga prognoser. Å andra sidan har bolaget inte bevisat påtaglig lönsamhet vilket är en risk, men vi tycker att uppsidan kompenserar för det," skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Vi på Börskollen följer denna utveckling noggrant och ser fram emot att se hur Physitrack levererar på sina tillväxtlöften. Med en köprekommendation från en så ansedd källa som Affärsvärlden, är det definitivt ett bolag att hålla ögonen på.

Börskollen om Physitrack

Physitrack är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PTRK på First North. Physitrack verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 936 st ägare hos Avanza samt 391 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Physitrack opererar inom hälsovårdsbranschen, med fokus på sjukgymnastik. Deras produktutbud omfattar bland annat digitala vårdlösningar för företag genom SaaS-modeller. Förutom kärnverksamheten tillhandahåller de även personlig service och relaterade tilläggstjänster. Företaget har en global räckvidd, med särskilt stor närvaro i Europa och Nordamerika. Physitrack grundades år 2012 och har sitt huvudkontor i London.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Physitrack, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Physitrack

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Physitrack

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt