Affärsvärlden neutrala till Elekta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden neutrala till Elekta

Affärsvärlden

Strålterapibolaget Elekta upplever svårigheter att kapitalisera på sin starka marknadsposition. Fjärde kvartalet visade sig vara en besvikelse med en svag framtidsutsikt, vilket ledde till en kraftig nedgång för aktien. Affärsvärlden analyserar situationen och ger en neutral rekommendation.

  • Fjärde kvartalet en stor besvikelse för Elekta
  • Svag guidning påverkar aktievärdet negativt
  • Affärsvärlden ger ett neutralt investeringsråd

Fjärde kvartalet en besvikelse

Strålterapibolaget Elekta har haft svårt att få utväxling på sin starka marknadsposition, enligt en analys från Affärsvärlden. Det fjärde kvartalet visade sig vara en stor besvikelse, vilket resulterade i att aktien föll tungt. Den svaga guidningen framöver bidrar ytterligare till osäkerheten kring bolagets framtid.

Affärsvärldens bedömning

Affärsvärlden konstaterar att Elekta-aktien inte är lockande på kort sikt. För långsiktiga investerare med tålamod kan det dock möjligen finnas ett köpläge, förutsatt att framtiden visar sig bättre än historiken. Tidningen säljer aktien ur sin portfölj och intar en neutral hållning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Vår syn på situationen

På Börskollen ser vi att Elektas nuvarande utmaningar skapar osäkerhet bland investerare. Den svaga prestationen i det fjärde kvartalet och den försiktiga guidningen framåt gör att många väljer att avvakta. Vi rekommenderar att hålla ett öga på framtida utvecklingar innan man överväger att investera i Elekta.

Börskollen om Elekta

Elekta är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EKTA B på Large Cap. Elekta verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 9841 st ägare hos Avanza samt 3003 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Elekta är ett företag inom medicinteknik som fokuserar på att utveckla kliniska lösningar för behandling av cancer och olika sjukdomar i hjärnan. Deras produkter inkluderar behandlingssystem och planeringsmjukvara för både strålterapi och strålkirurgi, samt andra mjukvarulösningar som används av sjukhus för att diagnostisera och analysera olika medicinska tillstånd. Företaget är verksamt globalt och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Elekta, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Elekta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Elekta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt