Elekta (EKTA B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Elekta aktie

EKTA B  

Elekta är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom utvecklingen av kliniska lösningar för behandling av cancer och diverse hjärnsjukdomar. Elektas behandlingssystem och planeringsmjukvara för strålterapi och strålkirurgi samt övriga mjukvarusystem används inom sjukhusindustrin för att identifiera och analysera olika hälsotillstånd. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Stockholm.

Elekta tillhör sektorn Hälsovård och branschen Medicinsk Utrustning. Bolaget har ett börsvärde på 42 997 MSEK, en omsättning på 14 680 MSEK och med ett resultat på 1 321 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Elekta

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Elekta (EKTA B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Elekta aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern EKTA B. Aktien har ett P/E-tal på 32.5 och P/S-tal på 3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Elekta utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Elekta senaste utdelning är 1.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Elekta Avanza – se aktiekurs idag

Se Elekta senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Elekta – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Elekta.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Elekta.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Elekta

Elekta

TickerEKTA B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde42 997 MSEK
Omsättning14 680 MSEK
Vinst1 321 MSEK
P/E32.5
P/S3
Utdelning1.8 SEK
Direktavkastning1.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Elekta

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Elekta? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter