Affärsvärlden neutrala till mönsterkortbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden neutrala till mönsterkortbolaget

Affärsvärlden

Affärsvärlden har valt att ge ett neutralt råd för mönsterkortbolaget NCAB Group. Osäkerhet kring bolagets kortsiktiga framtid och nuvarande värdering ligger bakom beslutet. Tidningen ifrågasätter även om bolagets marginaler är hållbara på sikt.

  • Affärsvärlden ger neutral rekommendation för NCAB Group.
  • Osäkerhet kring marginalernas uthållighet.
  • Aktien anses dyr vid nuvarande kurs.

Enligt en analys publicerad av Affärsvärlden har mönsterkortbolaget NCAB Group fått en neutral rekommendation. Anledningen är en osäker kortsiktig framtid samt frågetecken kring bolagets långsiktiga marginaler. Även nuvarande aktiekurs anses vara hög, vilket bidrar till den försiktiga hållningen.

Marginalernas hållbarhet ifrågasätts

Affärsvärlden pekar på att NCAB:s nuvarande marginaler kan vara svåra att upprätthålla. Tidningen lyfter fram att även om bolaget framstår som kvalitativt, är det samtidigt inte billigt. Bolaget värderas i linje med några av börsens mest framgångsrika serieförvärvare, vilket gör att aktien kan anses dyr vid nuvarande kursnivå.

Marknaden svag 2023, osäkerhet inför 2024

En ytterligare faktor som påverkar Affärsvärldens bedömning är den svaga marknaden under 2023. Även om aktiviteten förväntas öka mot slutet av 2024, finns det en risk att även nästa år blir ett mellanår för NCAB. Detta bidrar till den neutrala rekommendationen, då framtidsutsikterna förblir osäkra.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen för NCAB Group och andra bolag inom samma sektor. Det är viktigt att investerare är medvetna om den osäkerhet som finns och gör sina egna bedömningar baserade på aktuell information.

Börskollen om NCAB Group

NCAB Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NCAB på Large Cap. NCAB Group verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 4121 st ägare hos Avanza samt 887 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

NCAB Group är specialiserade på att tillverka kretskort. Dessa kretskort är avgörande komponenter i elektroniska enheter. Företaget tillverkar idag olika slags kretskort, såsom flerskiktskort, radiovågskort, flexibla kretskort och metallbaserade kretskort. NCAB Group har en global närvaro och deras kunder består främst av OEM-företag och aktörer inom industrin. Företaget startades 1993 och har sitt huvudkontor i Bromma.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NCAB Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCAB Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NCAB Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt