Affärsvärlden om spelaktien: ”De flesta gör nog bäst i att hålla sig undan”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden om spelaktien: ”De flesta gör nog bäst i att hålla sig undan”

Affärsvärlden

Affärsvärlden har nyligen publicerat en analys där de ställer sig neutrala till mobilspelsutvecklaren Mag Interactive. Tidningen förutspår en framtid med måttlig tillväxt och godkänd lönsamhet, men inte båda samtidigt, och rekommenderar investerare att vara försiktiga.

  • Affärsvärlden förutspår måttlig tillväxt och godkänd lönsamhet för Mag Interactive.
  • Tidningen rekommenderar försiktighet för investerare.
  • Affärsvärlden håller en neutral ståndpunkt till aktien.

Enligt en artikel publicerad av Affärsvärlden har mobilspelsutvecklaren Mag Interactive en framtid som kan präglas av antingen hygglig tillväxt eller godkänd lönsamhet, men troligen inte båda samtidigt. I sin analys är tidningens slutsats att investerare bör förhålla sig neutrala till aktien.

Förväntningar om framtiden

Affärsvärlden noterar att Mag Interactive har haft en historik som antyder att framtida prestationer kommer att vara i linje med tidigare resultat. Tidningen skriver, "Vår bästa gissning är att framtiden kommer se ut ungefär som historiken. Det vill säga med hygglig tillväxt, eller godkänd lönsamhet – men inte bägge samtidigt."

Investeringsråd

Tidningen avråder majoriteten av investerare från att köpa aktien och rekommenderar istället en neutral hållning. "De flesta gör nog bäst i att hålla sig undan aktien. Vi är neutrala till Mag Interactive," står det i analysen.

Här på Börskollen ser vi vikten av att noggrant överväga sådana rekommendationer, särskilt när de kommer från en respekterad källa som Affärsvärlden. Det är alltid klokt att göra sin egen analys och väga in flera källor innan man tar investeringsbeslut.

Börskollen om MAG Interactive

MAG Interactive är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MAGI på First North. MAG Interactive verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2167 st ägare hos Avanza samt 506 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

MAG Interactive är en mobilspelsutvecklare som erbjuder en mängd olika spel med fokus på tävling och problemlösning. Dessa spel finns tillgängliga i appbutiker och fungerar på både Android- och iOS-enheter. Några av deras populära titlar är Wordbrain, Ruzzle och Pixduel. Företaget startades 2010 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MAG Interactive, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MAG Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MAG Interactive

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt