MAG Interactive aktie | MAGI | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

MAG Interactive aktie • MAGI • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnMAG Interactive
StatusNoterad
TickerMAGI
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschGaming & Spel
UtdelningNej
Första handelsdag08 Dec 2017
Nästa rapport23 Oct
Antal ägare Avanza2,132 st
Antal ägare Nordnet506 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
MAG Interactive är en mobilspelsutvecklare som erbjuder en mängd olika spel med fokus på tävling och problemlösning. Dessa spel finns tillgängliga i appbutiker och fungerar på både Android- och iOS-enheter. Några av deras populära titlar är Wordbrain, Ruzzle och Pixduel. Företaget startades 2010 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
Dölj beskrivning ▲

Köpa MAG Interactive

Analysera MAG Interactive

Handla MAG Interactive

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om MAG Interactive

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som MAG Interactive

Goodbye Kansas Group är ett företag med fokus på teknikdriven visualisering.

5th Planet Games är ett företag som specialiserar sig på att utveckla spel.

Beyond Frames är ett företag inom dataspelsbranschen som för närvarande främst koncentrerar sig på att bygga en plattform för spelutvecklare.

Adventure Box Technology är ett teknikföretag. Företaget utvecklar plattformar för att dela datorspel.

Atari är ett franskt företag som är aktivt inom spelindustrin.

Edyoutec är ett svenskt företag som verkar inom både spel och digital utbildning, och är uppdelat i två huvudområden: EdTech och spel.

FAQ - Vanliga frågor och svar om MAG Interactive

Ska man investera i MAG Interactive aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i MAG Interactive en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i MAG Interactive.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har MAG Interactive utdelning och direktavkastning?

Nej, MAG Interactive har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer MAG Interactive rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-10-23.

Det är altså 100 dagar kvar till nästa rapport i MAG Interactive.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

MAG Interactive senaste rapport

Länk till senaste rapporten från MAG Interactive: MAG Delårsrapport SWE 2023-24 - Q3 - MAG Interactive AB (publ) publicerar delårsrapport september-maj 2023/2024

MAG Interactive senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för MAG Interactive i sitt senaste utlåtande: Danske Bank höjer riktkursen för Mag Interactive till 50 kronor (46), upprepar behåll - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som MAG Interactive

Många som är intresserade av MAG Interactive titar ofta på andra bolag i samma branch, Gaming & Spel. Några av de mest populära bolagen är Goodbye Kansas från Sverige, 5th Planet Games från Norge och Beyond Frames från Sverige

MAG Interactive forum

Var kan jag diskutera MAG Interactive och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör MAG Interactive: MAG Interactive forum.

När du har hittat ett aktieforum för MAG Interactive som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i MAG Interactive via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter MAG Interactive

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i MAG Interactive

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i MAG Interactive!

STÄNG X
Handla aktier i MAG Interactive
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går MAG Interactive aktie att handla på börsen?

Ja, MAG Interactive är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för MAG Interactive.

Vad har hänt med MAG Interactive aktien?

Här är den senaste nyheten där MAG Interactive nämns: Affärsvärlden om spelaktien: ”De flesta gör nog bäst i att hålla sig undan”.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med MAG Interactive aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker MAG Interactive aktien - är den övervärderad?

MAG Interactive kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger MAG Interactive aktien - är den undervärderad?

MAG Interactive kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i MAG Interactive aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i MAG Interactive. Hos dessa nätmäklare kan du även se MAG Interactive aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera MAG Interactive?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien MAG Interactive på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.