Affärsvärlden: Risk för nedgång i solenergibolaget – sälj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: Risk för nedgång i solenergibolaget – sälj

Affärsvärlden:

Affärsvärlden har beslutat att behålla sitt säljråd för solenergiföretaget Soltech Energy. Tidningen uttrycker tveksamhet kring företagets förmåga att nå sina rörelsemarginalmål och ser en risk för nedgång i aktien.

  • Affärsvärlden behåller sitt säljråd för Soltech Energy.
  • Tidningen är skeptisk till att Soltech når sitt mål på 10 procent rörelsemarginal.
  • Affärsvärlden ser potentiell nedgång i aktien vid oförändrade marginaler.

Enligt en analys publicerad av Affärsvärlden kvarstår säljrådet för Soltech Energy. Tidningen framhåller att även om företaget skulle uppnå sitt mål om en rörelsemarginal på 10 procent, vilket skulle innebära en betydande uppsida för aktien, är detta scenario osannolikt enligt deras bedömning.

Tveksamhet kring marginalmålen

I analysen skriver Affärsvärlden att deras huvudscenario för Soltech Energy visar på en rörelsemarginal om 4 procent år 2026. Med dessa förutsättningar menar tidningen att det finns en reell risk för nedgång i aktien. "Vi tror dock inte att Soltech kommer att lyckas med det," skriver tidningen och påpekar att bevisbördan ligger på företaget att förbättra sina marginaler.

Positiv potential vid förbättrade marginaler

Trots skepticism lyfter Affärsvärlden fram att om Soltech Energy skulle kunna förbättra sina marginaler, finns det en betydande uppsida. "Skulle bolaget trots allt få ordning på marginalerna finns fin uppsida. Men bevisbördan ligger på bolaget," fortsätter tidningen i sin analys.

Hos Börskollen håller vi ett vakande öga på utvecklingen och förblir uppmärksamma på eventuella förändringar i bolagets prestationer och marknadsstrategier. Det återstår att se om Soltech Energy kan bemöta dessa utmaningar och bevisa sin långsiktiga potential.

Börskollen om SolTech Energy

SolTech Energy är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SOLT på First North. SolTech Energy verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 53871 st ägare hos Avanza samt 6557 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Soltech Energy Sweden opererar inom energibranschen och erbjuder kompletta solenergilösningar. Företaget utvecklar, säljer och installerar solenergisystem för både företag och privatpersoner. Soltech expanderar och stärker sin marknadsposition genom att köpa upp företag inom solenergi, tak, fasad och el. De är aktiva både i Sverige och i övriga Europa.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SolTech Energy, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SolTech Energy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SolTech Energy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt