Affärsvärlden: Så kan Bimobject öka aktievärdet med över 40 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden: Så kan Bimobject öka aktievärdet med över 40 procent

Affärsvärlden:

Affärsvärlden har publicerat en analys av mjukvarubolaget Bimobject och ser en betydande uppsida i aktien. Med en solid kassaposition och en uppdaterad strategi för tillväxt, bedöms bolaget ha potential att öka sitt aktievärde med 41 procent på ett par års sikt.

  • Bimobject har en stark kassaposition och har tagit tydliga kliv mot lönsamhet.
  • Analysen ser en potential på 41 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Affärsvärlden ger köpråd baserat på den uppdaterade strategin och tillväxtmöjligheterna.

Enligt en analys från Affärsvärlden har Bimobject, ett mjukvarubolag som är noterat på de nordiska börserna, visat tydliga tecken på att närma sig lönsamhet. Bolaget har en solid kassaposition, där knappt hälften av börsvärdet utgörs av nettokassan. Detta ger bolaget ett starkt finansiellt läge som kan stödja dess framtida tillväxtplaner.

Uppdaterad strategi och tillväxtmöjligheter

Affärsvärlden ser stor potential i Bimobjects uppdaterade strategi, som fokuserar på att öka tillväxten genom att även ta betalt från användarna av plattformen. Denna strategiförändring bedöms kunna bidra till en betydande intäktsökning och stärka bolagets konkurrenskraft på marknaden.

Investeringsmöjligheter för småbolagsintresserade

I sin analys ger Affärsvärlden en köprekommendation för aktien och menar att investerare som är intresserade av småbolag och är villiga att acceptera den medföljande risknivån kan överväga att investera i Bimobject. Tidningen skriver: "Den uppdaterade strategin med möjligheter att öka tillväxten genom att även ta betalt från användarna av plattformen är intressant. Investerare som gillar småbolag och accepterar risknivån kan överväga en post."

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen av Bimobject och andra mjukvarubolag på de nordiska börserna, och ser fram emot att fortsätta rapportera om intressanta investeringsmöjligheter.

Börskollen om BIMobject

BIMobject är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BIM på First North. BIMobject verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3412 st ägare hos Avanza samt 803 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

BIMobject är ett företag specialiserat på teknik. De skapar molnbaserade lösningar och tjänster för bygginformationsmodellering (BIM). BIM är en onlineplattform som syftar till att förbättra kommunikationen mellan arkitekter, byggföretag och ingenjörer inom byggsektorn. Företagets produkter marknadsförs under olika varumärken och de har verksamhet över hela världen, med huvudkontoret beläget i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BIMobject, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BIMobject

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BIMobject

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt