Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AffärsvärldenFoto: Pressbild Balder

Affärsvärlden sänker fastighetsbolaget från köp till neutral

Fastighetsbolaget Balder, som fick ett köpråd av Affärsvärlden under sommaren, har haft en stark utveckling på börsen. Nu har dock tidningen omvärderat sin ställning till aktien och sänker rådet till neutral, då de inte ser någon större uppsida på kort sikt.

Affärsvärlden har nu gjort en ny analys av Balder, där de uttrycker en stark respekt för företagets och dess VD Erik Selins förmåga att skapa värde över tid. Trots detta anser de att det aktuella priset på aktien är för högt i förhållande till dess reala substansvärde, som de bedömer till 56 kronor.

Affärsvärlden tar hem vinsten

Tidningen väljer nu att sälja av sina aktier i Balder och därmed ta hem en avkastning om 53 procent. De påpekar dock att de inte direkt skulle avråda andra från att äga aktien, med tanke på Selins skicklighet att navigera företaget. Det nya rådet är därför neutralt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avslutande tankar

Sammanfattningsvis har Affärsvärlden sänkt sitt råd för Balder från köp till neutral, trots att de framhåller företagets förmåga att skapa värde över tid. Anledningen till detta är att de inte ser någon större uppsida i aktien på kort sikt, samt att de bedömer det reala substansvärdet till att vara lägre än den nuvarande börskursen.

Om Fast Balder

Fast Balder är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 19429st ägare hos Avanza samt 4181st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Balder är ett fastighetsbolag. Störst inriktning sker mot förvaltning och vidareutveckling av kommersiella fastigheter runtom den nordiska marknaden. Idag utvecklar och förvaltar bolaget fastigheterna med en långsiktig vision att vara en aktiv och långsiktig ägare. Fastighetsinvesteringarna återfinns huvudsakligen i större städer och tillväxtområden.Bolaget grundades 2005 och har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.