Affärsvärlden sänker fastighetsbolaget från köp till neutral
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Affärsvärlden sänker fastighetsbolaget från köp till neutral

Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Balder, som fick ett köpråd av Affärsvärlden under sommaren, har haft en stark utveckling på börsen. Nu har dock tidningen omvärderat sin ställning till aktien och sänker rådet till neutral, då de inte ser någon större uppsida på kort sikt.

Affärsvärlden har nu gjort en ny analys av Balder, där de uttrycker en stark respekt för företagets och dess VD Erik Selins förmåga att skapa värde över tid. Trots detta anser de att det aktuella priset på aktien är för högt i förhållande till dess reala substansvärde, som de bedömer till 56 kronor.

Affärsvärlden tar hem vinsten

Tidningen väljer nu att sälja av sina aktier i Balder och därmed ta hem en avkastning om 53 procent. De påpekar dock att de inte direkt skulle avråda andra från att äga aktien, med tanke på Selins skicklighet att navigera företaget. Det nya rådet är därför neutralt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avslutande tankar

Sammanfattningsvis har Affärsvärlden sänkt sitt råd för Balder från köp till neutral, trots att de framhåller företagets förmåga att skapa värde över tid. Anledningen till detta är att de inte ser någon större uppsida i aktien på kort sikt, samt att de bedömer det reala substansvärdet till att vara lägre än den nuvarande börskursen.

Om Fast Balder

Fast Balder är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 19429st ägare hos Avanza samt 4181st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Balder är ett fastighetsbolag. Störst inriktning sker mot förvaltning och vidareutveckling av kommersiella fastigheter runtom den nordiska marknaden. Idag utvecklar och förvaltar bolaget fastigheterna med en långsiktig vision att vara en aktiv och långsiktig ägare. Fastighetsinvesteringarna återfinns huvudsakligen i större städer och tillväxtområden.Bolaget grundades 2005 och har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt