Affärsvärlden sätter köp på fastighetsbolaget – potential på 23 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden sätter köp på fastighetsbolaget – potential på 23 procent

Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Fabege imponerar med sitt starka fastighetsbestånd enligt en analys av Affärsvärlden. Med höga snitthyror och låga driftskostnader ser tidningen en potential på 23 procent för aktien inom ett par år.

  • Fabege har höga snitthyror och låga driftskostnader
  • Affärsvärlden ser en 23 procentig uppsida för aktien
  • Aktien har inte hängt med i senaste årets fastighetsuppgång

Enligt en analys av Affärsvärlden framstår fastighetsbolaget Fabege som ett attraktivt alternativ på marknaden. Bolaget har en imponerande portfölj med höga snitthyror och låga driftskostnader, vilket bidrar till dess starka marknadsposition.

Potential på 23 procent

I sitt huvudscenario förväntar sig Affärsvärlden att Fabeges aktie kan stiga med 23 procent inom ett par år. Denna positiva prognos baseras bland annat på bolagets stabila fastighetsbestånd och effektivitet i driftkostnader.

Köpråd för fastighetsintresserade

För investerare som vill öka sin exponering mot fastighetsmarknaden kan Fabege vara ett intressant alternativ. Trots att bolagets aktie inte har följt med i den senaste tidens uppgång inom fastighetssektorn (Carnegies fastighetsindex har stigit med 33 procent under de senaste 12 månaderna), anser Affärsvärlden att aktien har potential och rekommenderar ett köp.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen inom fastighetssektorn och ser att Fabege, med sina höga snitthyror och låga driftskostnader, kan vara en attraktiv investering för den långsiktige investeraren.

Börskollen om Fabege

Fabege är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FABG på Large Cap. Fabege verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 10936 st ägare hos Avanza samt 2603 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fabege är ett företag inom fastighetssektorn. Deras huvudsakliga fokus ligger på att förvalta och utveckla kommersiella fastigheter. Bolaget är indelat i flera affärsområden som inkluderar förvaltning, transaktioner och utvecklingsprojekt, där de arbetar både med nybyggnationer och omfattande renoveringar. Fabege har verksamhet över hela världen och deras huvudkontor är beläget i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fabege, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fabege

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fabege

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt