Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden skeptiska till IT-konsulten Tieto

Det finns förväntningar om att it-konsultföretaget Tietoevry kommer att genomföra betydande strukturella förändringar och avknoppningar under det kommande halvåret. Trots att dessa planer anses vara sunda, är det osäkert om aktien är tillräckligt attraktiv för investerare, enligt en analys från Affärsvärlden.

Affärsvärldens analys av Tietoevry

Affärsvärlden presenterade sin analys av Tietoevry på måndagen och framhöll att dess huvudscenario för de kommande åren indikerar en potentiell ökning på 24 procent i aktiens värde. Trots detta, och trots att företaget betalar en god utdelning, ligger rådet för aktien på neutral mark.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En potentiell uppvärdering men förbehållsamt råd

Trots att Tietoevrys aktie kan ses som lågt värderad och små framsteg kan leda till en uppvärdering, ger Affärsvärlden ett förbehållsamt råd gällande aktien. "Även om värderingen är låg nog för att även små framsteg kan ge uppvärdering och Tietoevry betalar en bra utdelning så sätter vi ett neutralt råd för aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om TietoEVRY

TietoEVRY är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3474st ägare hos Avanza samt 457st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.