TietoEVRY (TIETOS) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

TietoEVRY (TIETOS)

TietoEVRY aktie

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

TietoEVRY Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt TietoEVRY går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i TietoEVRY är just nu 13.9 SEK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning5.2%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

TietoEVRY Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som TietoEVRY. Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. TietoEVRY, som verkar inom informationstekniksektorn och finns på large cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:

Mer om TietoEVRY

TietoEVRY

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerTIETOS
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde31 680 MSEK
Omsättning21 902 MSEK
Vinst993 MSEK
P/E31.9
P/S1.1
Utdelning13.9 SEK
Direktavkastning5.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien TietoEVRY

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om TietoEVRY? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter