TietoEVRY (TIETOS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

TietoEVRY aktie

🔔 Skapa bevakning

TIETOS  

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

TietoEVRY tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 32 650 MSEK, en omsättning på 21 902 MSEK och med ett resultat på 2 344 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien TietoEVRY

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper TietoEVRY (TIETOS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

TietoEVRY aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern TIETOS. Aktien har ett P/E-tal på 13.9 och P/S-tal på 1.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

TietoEVRY utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

TietoEVRY senaste utdelning är 13.6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

TietoEVRY Avanza – se aktiekurs idag

Se TietoEVRY senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter TietoEVRY – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien TietoEVRY.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i TietoEVRY.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om TietoEVRY

TietoEVRY

TickerTIETOS
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde32 650 MSEK
Omsättning21 902 MSEK
Vinst2 344 MSEK
P/E13.9
P/S1.1
Utdelning13.6 SEK
Direktavkastning4.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien TietoEVRY

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om TietoEVRY? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter