Tidningen tror på revansch för Karnov Group – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen tror på revansch för Karnov Group – så stor är potentialen

Tidningen

Trots ett misslyckat uppköpsbud på Karnov Group ser Affärsvärlden ljusa utsikter för bolagets aktie. Tidningen framhåller att om ledningen uppnår sina sparmål finns potential för en betydande uppvärdering.

  • Misslyckat uppköpsbud påverkar aktiekursen negativt
  • Affärsvärlden ser en potential på 29 procent på några års sikt
  • Köpråd ges baserat på bolagets attraktiva tillgångar och sparmål

Enligt en analys av Affärsvärlden på tisdagen har uppköpsbudet på affärsinformationsbolaget Karnov Group misslyckats. Detta har även påverkat aktien negativt. Trots detta menar tidningen att det finns goda chanser för en uppvärdering av aktien om bolaget når sina sparmål.

Potential på sikt

Affärsvärlden ser i sitt huvudscenario en potential på 29 procent för Karnov Group över de kommande åren. Detta baseras på bedömningen att bolaget är en attraktiv tillgång, vilket budintresset tydligt visat. Om Karnov följer sin plan hjälpligt under de kommande åren, bör möjligheterna för en positiv aktieutveckling vara goda.

Köpråd från Affärsvärlden

"Budintresset visar att Karnov är en attraktiv tillgång och om bolaget följer sin plan hjälpligt kommande år bör chansen finnas för en uppvärdering av aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger därför ett köpråd.

Vi på Börskollen anser att Affärsvärldens analys ger en intressant inblick i Karnov Groups framtida potential och är värd att beakta för investerare som söker långsiktig tillväxt.

Börskollen om Karnov

Karnov är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KAR på Mid Cap. Karnov verkar inom sektorn Industri och aktien har 398 st ägare hos Avanza samt 221 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Karnov Group är ett företag som specialiserar sig på att tillhandahålla information inom juridik, skatt och revision. Deras tjänster är omfattande och inkluderar bland annat hantering av EU-direktiv, översättningar, publicering, utbildning och informationshantering för offentlig sektor samt hantering av annan affärsinformation. Deras kundbas består av statliga organisationer, myndigheter samt små och medelstora företag. Företaget har sin största verksamhet på den nordiska marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Karnov, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Karnov

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Karnov

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt