Afv: 30 procent uppsida – köp lågt värderade i fastighetsaktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv: 30 procent uppsida – köp lågt värderade i fastighetsaktien

Afv:

Fastighetsbolaget Cibus, trots en stelbent inställning till aktieutdelning och en tråkig ägarbild, har en aktie som är undervärderad och gynnas av fallande räntor. Affärsvärlden menar att aktien har en uppsida på 31 procent på ett par års sikt.

  • Cibus aktie är undervärderad, trots en tråkig ägarbild och styrelsens stela inställning till aktieutdelning.
  • Affärsvärlden ser en potential uppåt på 31 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Aktien bör på sikt gynnas av fortsatta fallande räntor.

Fastighetsbolaget Cibus kan för vissa investerare verka mindre lockande på grund av sin konservativa inställning till aktieutdelning och en ägarbild som lämnar en del att önska. Men om man kan se förbi dessa faktorer finns det potential att hitta en undervärderad investering, menar Affärsvärlden.

Räntornas påverkan

Enligt Affärsvärldens analys, är Cibus aktie, som för närvarande värderas till under tolv gånger vinsten, en vinnare i ett klimat med successivt sjunkande räntor. De ser en potential uppåt på 31 procent på ett par års sikt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En aktie med potential

"Investorer som kan tolerera det nästan ohälsosamma fokuset på aktieutdelning kan överväga att köpa Cibus på de nuvarande nivåerna. Aktien är lågt värderad och bör på sikt gynnas av fortsatta räntenedgångar", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Vi på Börskollen håller med om att Cibus aktie kan vara ett intressant alternativ för långsiktiga investerare som kan se förbi vissa oattraktiva aspekter av bolaget.

Börskollen om Cibus Nordic

Cibus Nordic är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CIBUS på Mid Cap. Cibus Nordic verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 42810 st ägare hos Avanza samt 8291 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cibus Nordic Real Estate är ett investmentbolag inriktade mot fastighets- och livsmedelssektorn. Bolagets strategi är att förvärva, driva och utveckla diverse fastigheter som används av större livsmedelskedjor. Störst verksamhet återfinns inom den finska marknaden, med Norden som växande marknad. Bolaget bildades under 2017 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cibus Nordic, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cibus Nordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cibus Nordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt