Afv: Bra tillväxt för Sats – trots oro för lågkonjunktur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Afv: Bra tillväxt för Sats – trots oro för lågkonjunktur

Afv:

Trots en oroande ekonomisk klimat, växer träningsbolaget Sats kraftigt, med framtidsutsikter om att kunna reducera sin stor skuld. Affärsvärlden rapporterar att bolaget har gjort stora framsteg i sitt lönsamhetsprogram, vilket kan leda till en potential på 39 procent i aktien inom några år.

Sats träningslokaler visar inga tecken på att en lågkonjunktur är på väg. Om denna positiva trend fortsätter, finns det goda chanser att bolaget kan betala av sin omfattande skuld. Affärsvärldens analys av bolaget framhåller framförallt bolagets lönsamhetsprogram, som enligt tidningen, har kommit en bra bit på vägen.

En ljus framtid för aktieägare?

Affärsvärlden förutspår, baserat på sitt huvudscenario, en potential på 39 procent i aktien inom ett par år. Detta skulle innebära en betydande avkastning för aktieägare. Trots detta optimistiska utsikter, väljer tidningen att ge ett neutralt råd för aktien. Detta kan tyda på att det fortfarande finns osäkerheter kring bolagets framtida prestation.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Lönsamhetsprogrammet - en central fråga

En central fråga i analysen är hur mycket mer det finns att hämta från Sats lönsamhetsprogram. Detta program har bidragit till bolagets starka ekonomiska prestanda och kan vara en nyckelfaktor i dess framgång på lång sikt.

Om SATS

SATS är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1009st ägare hos Avanza samt 3208st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SATS är verksamma inom fitnessbranschen. Bolaget förvaltar idag över ett flertal gym- och träningsanläggningar. Utöver traditionella träningspass erbjuds även klasser i styrka och konditionsträning, möjlighet till personliga tränare, samt yoga och gemensamma löpningspass. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där medlemmarna består av privatpersoner i olika åldrar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SATS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SATS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt