Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv:

Afv: Bra tillväxt för Sats – trots oro för lågkonjunktur

Trots en oroande ekonomisk klimat, växer träningsbolaget Sats kraftigt, med framtidsutsikter om att kunna reducera sin stor skuld. Affärsvärlden rapporterar att bolaget har gjort stora framsteg i sitt lönsamhetsprogram, vilket kan leda till en potential på 39 procent i aktien inom några år.

Sats träningslokaler visar inga tecken på att en lågkonjunktur är på väg. Om denna positiva trend fortsätter, finns det goda chanser att bolaget kan betala av sin omfattande skuld. Affärsvärldens analys av bolaget framhåller framförallt bolagets lönsamhetsprogram, som enligt tidningen, har kommit en bra bit på vägen.

En ljus framtid för aktieägare?

Affärsvärlden förutspår, baserat på sitt huvudscenario, en potential på 39 procent i aktien inom ett par år. Detta skulle innebära en betydande avkastning för aktieägare. Trots detta optimistiska utsikter, väljer tidningen att ge ett neutralt råd för aktien. Detta kan tyda på att det fortfarande finns osäkerheter kring bolagets framtida prestation.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Lönsamhetsprogrammet - en central fråga

En central fråga i analysen är hur mycket mer det finns att hämta från Sats lönsamhetsprogram. Detta program har bidragit till bolagets starka ekonomiska prestanda och kan vara en nyckelfaktor i dess framgång på lång sikt.

Om SATS

SATS är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1009st ägare hos Avanza samt 3208st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SATS är verksamma inom fitnessbranschen. Bolaget förvaltar idag över ett flertal gym- och träningsanläggningar. Utöver traditionella träningspass erbjuds även klasser i styrka och konditionsträning, möjlighet till personliga tränare, samt yoga och gemensamma löpningspass. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där medlemmarna består av privatpersoner i olika åldrar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SATS

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SATS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.