Afv: FM Mattsson står emot byggsvackan bättre än väntat
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv: FM Mattsson står emot byggsvackan bättre än väntat

Afv:

VVS-bolaget FM Mattsson Mora kan komma att fortsätta kämpa i en utmanande nyproduktionsmarknad. Trots detta, har företaget hittills klarat av byggsvackan över förväntan, rapporterar Affärsvärlden. Tidningen ser potential för en ökning på 26 procent i aktiens värde inom ett par år.

Marknaden för nyproduktion står inför ett betydande fall, vilket utgör en risk för VVS-bolaget FM Mattsson Mora. Men bolaget har hittills navigerat genom denna byggsvacka med bättre resultat än väntat.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiva överraskningar och ändring i råd

Affärsvärlden har tidigare haft ett säljråd för FM Mattsson Mora. Bolaget har dock överraskat positivt och visat på starkare prestanda än vad marknaden förväntat sig. Detta har lett till att Affärsvärlden reviderat sin hållning till bolaget.

"Vi har en längre tid haft säljråd på FM Mattsson men bolaget har än så länge överraskat positivt. Vi vågar inte riktigt blåsa faran över och tror även aktiemarknaden kommer fortsätta värdera byggexponerade bolag lågt under en tid framöver. Däremot ser vi från de här nivåerna inte längre lika tydliga skäl att sälja aktien. Vi slopar därför vårt säljråd och intar en neutral hållning till FM Mattsson", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om FM Mattsson

FM Mattsson är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 2812st ägare hos Avanza samt 488st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

FM Mattsson Mora Group är en industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av vattenkranar och termostatblandare. Marknaden för bolagets produkter är främst koncentrerad till Norden, med internationell närvaro i Europa via egna försäljningsled. Försäljningen utgår ifrån flertalet varumärken där de mer kända inkluderar FM Mattsson, Damixa och Hotbath. Bolaget har sitt huvudkontor i Östnor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om FM Mattsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien FM Mattsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt