Ägaraktivist kräver svar från mjukvarujätten efter avslöjande internutredning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ägaraktivist kräver svar från mjukvarujätten efter avslöjande internutredning

Ägaraktivist

Aktieägaraktivisten Starboard Value har ställt krav på Autodesks styrelse att klargöra vem och vad som låg bakom en intern finansiell undersökning som ledde till en federal utredning. Undersökningen avslöjade felaktiga framställningar av viktiga finansiella mått.

  • Starboard Value har skickat ett brev till Autodesks styrelse.
  • En intern undersökning avslöjade felaktiga finansiella uppgifter.
  • Starboard kräver att ansvariga chefer identifieras och ställs till svars.

Aktieägaraktivisten Starboard Value har skickat ett brev till Autodesks styrelse och kräver att bolaget förklarar för aktieägarna vem och vad som låg bakom en intern finansiell undersökning som ledde till en federal utredning. Undersökningen avslöjade felaktiga framställningar av viktiga finansiella mått, rapporterar CNBC.

Intern undersökning avslöjade felaktigheter

Händelserna ledde till att programvarubolagets finanschef omplacerades. Starboard Value, som äger aktier för mer än 500 miljoner dollar i företaget, anser att det var "galenskap" att aktieägarna inte fick veta vilka chefer som låg bakom ett försök att vilseleda investerare kring företagets fria kassaflöde.

Krav på ansvar och transparens

Starboard Value skrev att antingen undanhöll Autodesks chefer sanningen från styrelsen och borde avsättas, eller så var Autodesks styrelse medveten om den ekonomiska felrapporteringen och borde i så fall avgå. Enligt finanskanalen är det tydligt att Starboard Value vill ha tydliga svar och åtgärder för att återställa förtroendet för bolaget.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och uppdaterar er med mer information så snart den blir tillgänglig. Detta är ett tydligt exempel på hur aktieägaraktivister kan påverka företag och kräva ansvar för att skydda sina investeringar.

Börskollen om Autodesk

Autodesk är ett teknikföretag som fokuserar på att utveckla mjukvarulösningar. Företaget erbjuder 3D-lösningar, modelleringsverktyg, byggprogram och andra produktionsverktyg. Deras produkter marknadsförs under olika varumärken och används inom flera sektorer, inklusive bygg-, industri- och försvarssektorn. Autodesk grundades 1982 och har sitt huvudkontor i San Rafael, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Autodesk, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autodesk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Autodesk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt