Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktien

Aktien är ett "givet köp" enligt Dagens industri

Ventilationsbolaget Lindab får höga betyg från Dagens industri. I sin senaste analys under "Veckans aktie" klassificerar tidningen Lindab som ett "givet köp". Lindabs framgångsrika omvandling under ledning av VD Ola Ringdahl och förmågan att försvara sina marginaler trots minskad försäljning, lyfts fram som starka skäl till denna bedömning.

Analysen från Dagens industri belyser hur Lindab har lyckats behålla en minst 10 procents rörelsemarginal per år istället för hälften. Detta, plus bolagets kvalitet som framkommit under åren 2009-2018, gör att Lindab förtjänar en högre position i värderingshierarkin, enligt tidningen.

Lindabs framtidsplaner

Utöver Lindabs nuvarande prestationer, har bolaget också visat en stark utveckling sedan den senaste rapporten. Dagens industri betonar att den "stora attraktionen" är Lindabs framtidsvisioner. Bolaget siktar på att växa med 10 procent per år, med en rörelsemarginal på 12-15 procent. Detta är mål som bolaget önskar uppnå senast 2027.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ola Ringdahl's förväntningar

Dagens industri medger dock att det är långt och osäkert fram till 2027. Men om Lindab, under ledning av Ola Ringdahl, kan uppnå det satta marginalmålet inom de kommande två till tre åren, då är aktien redan nu ett "givet köp", menar tidningen.

Om Lindab

Lindab är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 8576st ägare hos Avanza samt 2082st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Lindab International levererar produkter, system och kundanpassade lösningar för byggbranschen. Exempel på produkter som bolaget levererar inkluderar lösningar för inomhusklimat, brandsäkerhetslösningar, BIM-objekt (Building Information Modeling), samt mätningsprodukter för ventilationssystem. Idag innehar bolaget verksamhet främst inom Norden och Europa. Huvudkontoret ligger i Båstad.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Lindab

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lindab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.