Lindab (LIAB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Lindab aktie

LIAB  

Lindab International levererar produkter, system och kundanpassade lösningar för byggbranschen. Exempel på produkter som bolaget levererar inkluderar lösningar för inomhusklimat, brandsäkerhetslösningar, BIM-objekt (Building Information Modeling), samt mätningsprodukter för ventilationssystem. Idag innehar bolaget verksamhet främst inom Norden och Europa. Huvudkontoret ligger i Båstad.

Lindab tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 14 251 MSEK, en omsättning på 9 889 MSEK och med ett resultat på 600 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lindab

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lindab (LIAB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lindab aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern LIAB. Aktien har ett P/E-tal på 23.8 och P/S-tal på 1.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lindab utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lindab senaste utdelning är 3.4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lindab Avanza – se aktiekurs idag

Se Lindab senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lindab – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lindab.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lindab.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lindab

Lindab

TickerLIAB
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde14 251 MSEK
Omsättning9 889 MSEK
Vinst600 MSEK
P/E23.8
P/S1.6
Utdelning3.4 SEK
Direktavkastning1.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lindab

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lindab? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter