Aktien fortsatt lågt värderad – trots kurslyft på 50 procent i år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktien fortsatt lågt värderad – trots kurslyft på 50 procent i år

Aktien

Bokusgruppen, en aktör inom bokhandel, har haft en stark start på börsen i år med en ökning på över 50 procent. Trots denna uppgång anser Placera att aktien är lågt värderad baserat på fjolårets siffror. Företaget planerar nu att öka sina framtida vinster genom satsningar på egna varumärken och näthandel.

  • Bokusgruppens aktie har ökat med över 50 procent i år.
  • Aktien anses vara lågt värderad trots denna uppgång.
  • Företaget siktar på att öka vinster genom satsningar på egna varumärken och näthandel.

Bokusgruppens starka utveckling på börsen kommer efter att företaget blev noterat på börsen 2021, via en utdelning från industrigruppen Volati.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Det långsiktiga perspektivet

Enligt Placera kan det komma att uppstå bättre investeringsmöjligheter i Bokusgruppen till våren, då företaget har tydliga säsongsvariationer och aktiemarknaden är kvartalsfokuserad.

Men man betonar också att trots att det är omöjligt att tajma aktiemarknaden, finns det från dagens nivåer ett långsiktigt utrymme för ytterligare uppgång i aktien. Detta på grund av att Bokusgruppen har en verksamhet med lågt konjunkturberoende, starka kassaflöden och nettokassa.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att följa Bokusgruppens utveckling på börsen och dess planerade satsningar på egna varumärken och näthandel.

Börskollen om Bokusgruppen

Bokusgruppen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BOKUS på First North. Bokusgruppen verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2475 st ägare hos Avanza samt 719 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bokusgruppen är en bokhandelsaktör som via kompletterande varumärken bedriver bokförsäljning. Gruppen innefattar varumärken som Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln där försäljning sker via butik och online. Förutom böcker erbjuds ett övrigt sortiment av spel, lek, planering samt presentinslagning och kort. Bolaget är primärt verksamma inom Norden. Bokusgruppen har sitt huvudkontor i Stockholm

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bokusgruppen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt