Kepler: Stark vinstrevidering efter positiv Q1-rapport – så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Kepler: Stark vinstrevidering efter positiv Q1-rapport – så stor är uppsidan

Kepler:

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept såg en kraftig ökning på Stockholmsbörsen efter att Kepler Cheuvreux ändrat sin rekommendation till köp och höjt riktkursen rejält. Aktien har stigit med över 13 procent efter dessa nyheter.

  • Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen till köp och riktkursen till 31 kronor.
  • Aktien steg med 13,4 procent och handlas nu runt 28,8 kronor.
  • Analytikerna förutspår stark tillväxt i vinst och försäljning fram till 2026.

Positiv Q1-rapport ger stark vinstrevidering

Kepler Cheuvreux har uppdaterat sin analys av Itab Shop Concept, vilket resulterade i en höjning av rekommendationen från behåll till köp. Samtidigt höjdes riktkursen från 20 kronor till 31 kronor. Denna förändring kommer efter en stark Q1-rapport som visade på betydande förbättringar i bolagets prestation.

I sin analys skriver Kepler att de har gjort stora positiva vinstrevideringar och erkänner att de tidigare underskattat styrkan i bolagets vändning. "Efter en stark Q1-rapport gör vi ytterligare en omgång av stora positiva vinstrevideringar där vi erkänner att vi har underskattat styrkan i vändningen, kostnadseffektiviteten och de positiva mixeffekterna från tillväxten av tekniska och digitala lösningar", skriver Kepler i sin analys.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prognos för stark tillväxt fram till 2026

Analytikerna hos Kepler Cheuvreux förutspår en ökning av vinsten per aktie med 21-25 procent för perioden 2024-2026. Försäljningen, det justerade rörelseresultatet och den justerade vinsten per aktie väntas i genomsnitt växa med 5 procent, 17 procent respektive 22 procent under 2023-2026.

Enligt Kepler fortsätter bruttomarginalen att överraska positivt, mycket tack vare en ökad andel försäljning av tekniska lösningar inom både förlustförebyggande åtgärder och självbetjäning i butiker. "Bruttomarginalen överraskade återigen positivt där en ökad andel av försäljningen av tekniska lösningar inom både förlustförebyggande åtgärder och självbetjäning i butiker fortsatte att ha en positiv mixeffekt", konstaterar Kepler.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att se hur Itab Shop Concept fortsätter att prestera under kommande kvartal.

Börskollen om ITAB Shop Concept

ITAB Shop Concept är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ITAB på Mid Cap. ITAB Shop Concept verkar inom sektorn Industri och aktien har 4121 st ägare hos Avanza samt 732 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

ITAB levererar butiksinredningar till dagligvaru- och fackhandeln. Verksamheten består av projektledning, design, utveckling, tillverkning och försäljning. I konceptsortimentet ingår butiksinredningar i främst trä och metall, butiksutrustning innefattande kassadiskar, traditionella och självscanning, samt entrésystem och egenutvecklade produkter. Bolagets huvudkontor ligger i Jönköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om ITAB Shop Concept, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt