Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Swedish Match toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Swedish Match och Twitter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Förklaringen: Därförstack börsen uppåt
Tog ett rejält skutt uppåt timmar före stängning på tisdagseftermiddagen - SBB rusade..

Mäklarchefen säljer bank och köper fastigheter - tror starkt på SBB
Mäklarchefen Oskar Ekman på Penser Bank satsar på utdelningsbolag i år - men väljer hellre Evolution än Volvo...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Swedish Match

Swedish Match är en tobakstillverkare. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer ett brett utbud av produkter inom områdena snus och tobaksprodukter. Utöver huvudverksamheten erbjuds även tändstickor, tändare och kompletterande ­produkter. Tillverkning sker idag på global nivå via egna..

Nyheter om Swedish Match som dominerat i flödet denna vecka

Nyvalda ministern – en riktig börshaj
Den nya ministern har inga planer på att sälja sina aktier. ”Det beror lite på hur man sköter det”, säger Johan Forsell (M) i en intervju. Enligt riksdagens förteckning över aktieägande är Moderaternas nyligen utsedda..

EU godkänner uppköp av Swedish Match
EU godkänner uppköp av Swedish Match. ..

Här hittar du mer nyheter och videos där Swedish Match nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Har Elon Musk tagit sig vatten över huvudet?
Analytiker och investerare funderar nu om Elon Musk med Twitter-köpet tagit på sig mer han klarar av – men alla är inte orolig för det. Det här skriver Reuters med anledning av att Elon Musk redan är operativ chef för både..

Sparkad Twitter-vd landar mjukt – känsliga varnas
Han har nyss fått sparken som vd för Twitter av Elon Musk – men han landar mjukt. Spana in fallskärmen men tappa inte hakan! Som Dagens PS berättat under fredagsmorgonen med hänvisning till amerikanska medier blev Elon Musks Twitter..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

4. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Daniel Ek: ”Detta är nästa stora slag”
Daniel Ek har fått nog av Apple – och får stöd av Elon Musk. Samtidigt ser Apples järngrepp ut att hota Spotifys nya storsatsning. Nu riktas allt fler blickar mot EU:s toppar – som kan avgöra striden...

CTEK i samarbete med Vourity för att förenkla betalning för elbilsladdning
Ett nytt samarbete mellan betalningsplattformen Vourity och laddlösningsföretaget CTEK gör det enklare att betala för laddning. Alla CTEK:s laddpunkter tar nu emot Mastercard- och Visa-kort, Apple Pay, Google Pay och mobila..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

5. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

Volvo Cars pressat – hoppas på ny modell
Lönsamheten pressas rejält för Volvo Cars när kostnaderna ökar. Men ledningen försäkrar att efterfrågan på Volvos bilar är fortsatt stark och att flera nya elbilar är på gång...

Volvo Cars tillverkning i Torslanda stoppas i en vecka - GP
Biltillverkaren Volvo Cars tvingas under hela nästa vecka stoppa produktionen i Torslanda, bekräftar bolaget för GP. Orsaken är att det återigen är brist på halvledare. Volvo Cars har tidigare genomfört en del produktionsstopp på..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt