Swedish Match (SWMA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Swedish Match aktie

🔔 Skapa bevakning

SWMA  

Swedish Match är en tobakstillverkare. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer ett brett utbud av produkter inom områdena snus och tobaksprodukter. Utöver huvudverksamheten erbjuds även tändstickor, tändare och kompletterande ­produkter. Tillverkning sker idag på global nivå via egna anläggningar och försäljningen är främst koncentrerad till Skandinavien och Nordamerika. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Swedish Match tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Tobak. Bolaget har ett börsvärde på 125 210 MSEK, en omsättning på 15 510 MSEK och med ett resultat på 5 657 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Swedish Match

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Swedish Match (SWMA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Swedish Match aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SWMA. Aktien har ett P/E-tal på 22.1 och P/S-tal på 7.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Swedish Match utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Swedish Match senaste utdelning är 1.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Swedish Match Avanza – se aktiekurs idag

Se Swedish Match senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Swedish Match – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Swedish Match.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Swedish Match.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Swedish Match

Swedish Match

TickerSWMA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschTobak
Börsvärde125 210 MSEK
Omsättning15 510 MSEK
Vinst5 657 MSEK
P/E22.1
P/S7.2
Utdelning1.5 SEK
Direktavkastning1.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Swedish Match

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Swedish Match? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter