Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Twitter och Volvo Car toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Twitter, Volvo Car och BICO Group i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Oro för Tesla – experter varnar för fortsatt fall
Teslaaktien har fallit kraftigt sedan vd Elon Musk satsat på att ta över Twitter. Nu varnar analytiker för att börskursen kan gå ned ännu mer. Men det beror snarare på dålig efterfrågan på bilar än på att företagets vd skulle..

Jag testade Twitter-utmanaren Mastodon som alla springer till – och fattade typ ingenting (men så här funkar den)
Jag testade Twitter-utmanaren Mastodon som alla springer till – och fattade typ ingenting (men så här funkar den). Elon Musks köp av Twitter har gett en rusning till tjänsten – men vad är det egentligen?..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

2. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

Volvo Cars bekräftar ambitioner – Aktien stiger kraftigt
Volvo Cars bekräftade igår på nytt sina ambitioner för mitten av decenniet vid företagets första kapitalmarknadsdag i Stockholm, då företagsledningen gav aktieägare och analytiker en uppdatering av företagets framsteg att nå..

Mardröm för biltillverkare – bilarna fast i jättehamnen
Nya bilar, bland annat från Volvo Cars, sitter fast både på land och till sjöss i Europas fjärde största fartygscontainerhamn. Den tyska hamnen, Bremerhaven, är ett av världens största bilnav. Nu har göga handelsvolymer i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. BICO Group

BICO Group är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom biokonvergens och tillhandahåller teknik, produkter och tjänster för biologi. Med fokus på applikationsområdena bioprintning, multiomics, cellinjeutveckling och diagnostik utvecklar och marknadsför bolaget teknik som..

Nyheter om BICO Group som dominerat i flödet denna vecka

Bico stora vinnaren - här är veckans bästa aktier på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsens breda index OMXSPI stängde i dag upp 0,9 procent till 817,24...

Bico faller tillbaka efter gårdagens kursrusning
Bico faller tillbaka efter gårdagens kursrusning. Presenterar nya mål på kapitalmarknadsdag..

Här hittar du mer nyheter och videos där BICO Group nämns.

4. AstraZeneca

AstraZeneca är ett globalt bioläkemedelsbolag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel, primärt för behandling av sjukdomar inom terapiområdena som berör andningsvägar, hjärta/kärl/metabolism och cancer. Utöver huvudverksamheten är bolaget även..

Nyheter om AstraZeneca som dominerat i flödet denna vecka

Elva vinnaraktier – här är UA:s VM-lag: "Levererar alltid"
Förbundskapten, tillika Stock Magazines chefredaktör, David Flatbacke-Karlsson har tagit ut laget till fotbolls-VM i Qatar. Elva aktier formar en stark och bredd uppställning som ska nå framgång i mästerskapet. Startelvan formeras..

Astra Zenecas rapport stark, positiv kursreaktion att vänta - Öhman Fonder
Läkemedelsbolaget Astra Zeneca rapporterade i morse en vinst i kärnverksamheten på 1,67 dollar per aktie, att ställa mot Bloombergs förväntningar på 1,52. Öhman Fonders förvaltare Viktor Elmsjö räknar med en positiv kursreaktion..

Här hittar du mer nyheter och videos där AstraZeneca nämns.

5. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Oro för Tesla – experter varnar för fortsatt fall
Teslaaktien har fallit kraftigt sedan vd Elon Musk satsat på att ta över Twitter. Nu varnar analytiker för att börskursen kan gå ned ännu mer. Men det beror snarare på dålig efterfrågan på bilar än på att företagets vd skulle..

Mardröm för biltillverkare – bilarna fast i jättehamnen
Nya bilar, bland annat från Volvo Cars, sitter fast både på land och till sjöss i Europas fjärde största fartygscontainerhamn. Den tyska hamnen, Bremerhaven, är ett av världens största bilnav. Nu har göga handelsvolymer i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt