AstraZeneca (AZN) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

AstraZeneca aktie

🔔 Skapa bevakning

AZN  

AstraZeneca är ett globalt bioläkemedelsbolag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel, primärt för behandling av sjukdomar inom terapiområdena som berör andningsvägar, hjärta/kärl/metabolism och cancer. Utöver huvudverksamheten är bolaget även aktiva inom autoimmunitet, neurovetenskap och infektion. AstraZeneca är verksamma inom samtliga globala regioner och har sitt huvudkontor i Cambridge, Storbritannien.

AstraZeneca tillhör sektorn Hälsovård och branschen Läkemedel. Bolaget har ett börsvärde på 1 515 747 MSEK, en omsättning på 240 099 MSEK och med ett resultat på 12 415 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien AstraZeneca

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper AstraZeneca (AZN) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

AstraZeneca aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern AZN. Aktien har ett P/E-tal på 122.1 och P/S-tal på 5.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

AstraZeneca utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

AstraZeneca senaste utdelning är 15.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

AstraZeneca Avanza – se aktiekurs idag

Se AstraZeneca senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter AstraZeneca – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien AstraZeneca.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i AstraZeneca.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om AstraZeneca

AstraZeneca

TickerAZN
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschLäkemedel
Börsvärde1 515 747 MSEK
Omsättning240 099 MSEK
Vinst12 415 MSEK
P/E122.1
P/S5.5
Utdelning15.8 SEK
Direktavkastning1.6%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien AstraZeneca

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om AstraZeneca? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter