Amerikanska banken lägger stor summa på avgångsvederlag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska banken lägger stor summa på avgångsvederlag

Amerikanska

Under en uttalande på tisdagen, meddelade Wells Fargos VD, Charlie Scharf, att han förutser en större summa i avgångsvederlag än vanligt för den amerikanska storbanken under årets sista kvartal. Kostnaderna förväntas hamna mellan 750 miljoner dollar till cirka 1 miljard dollar, en oväntat hög summa för banken.

Uttalandet, som rapporterades av CNBC, kommer i ljuset av flera potentiella uppsägningar och omlokaliseringar som banken förväntar sig genomföra under det kommande året. Dessa förändringar är den primära orsaken till den uppskattade ökningen i avgångsvederlag.

Förväntade förändringar i personalstyrkan

En taleskvinna för Wells Fargo bekräftade att banken planerar att genomföra ett antal personalreduceringar och omlokaliseringar under det kommande året. Dessa förändringar är en del av bankens strategi för att anpassa sig till de rådande ekonomiska förhållandena och förbättra sin övergripande effektivitet och lönsamhet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En oväntad kostnadsökning

Scharfs uttalande markerar en betydande avvikelse från Wells Fargos tidigare förväntningar. Den uppskattade kostnaden för avgångsvederlagen, som sträcker sig mellan 750 miljoner dollar till runt 1 miljard dollar, är en siffra som banken inte hade förutsett. Detta kan leda till en påverkan på bankens resultat under det fjärde kvartalet.

Om Wells Fargo

Wells Fargo & Company är ett amerikanskt finansbolag. Bolaget tillhandahåller ett brett utbud av traditionella finanstjänster runtom den globala marknaden. Exempel på tjänster innefattar kapitalförvaltning, rådgivning, lånefinansiering samt riskhantering. Kunderna återfinns huvudsakligen bland större företagskunder, samt institutioner och myndigheter. Wells Fargo & Company grundades ursprungligen 1852 och har sitt huvudkontor i New York.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wells Fargo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wells Fargo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt