Analys: 2024 blir ett utmanande år för JLT
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: 2024 blir ett utmanande år för JLT

Analys:

Trots ett utmanande 2023 har JLT Mobile Computers, tillverkare av stryktåliga datorer för krävande miljöer, inlett en tillväxtstrategi genom att förvärva säljpartners och köpa fastigheten där företaget har sitt huvudkontor. Affärsvärlden uppskattar en potential på 25 procent i aktien på ett par års sikt, men varnar för risken att 2024 också kan bli ett svagt år för företaget.

  • JLT Mobile Computers har börjat förvärva säljpartners och fastigheten där bolaget har sitt huvudkontor som en del av sin tillväxtstrategi.
  • Affärsvärlden ser potential för aktieuppgång på 25 procent under de kommande åren.
  • Det finns dock risk för att även 2024 blir ett svagt år för företaget.

JLT Mobile Computers förvärvsstrategi

Under 2023 har JLT Mobile Computers börjat utnyttja företagets kassa genom att förvärva säljpartners och fastigheten där bolaget driver sin verksamhet. Detta är ett steg i företagets tillväxtstrategi, trots ett utmanande affärsår.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potential och risker för framtiden

Affärsvärlden ser en potential på 25 procent i företagets aktie på ett par års sikt. Men tidningen betonar också risker för JLT. Fokus under 2024 blir att stärka kassaflödet, men det finns farhågor om att även det kommande året kan bli ett svagt år för företaget. Bolaget har dock infört strängare kostnadskontroll och finansiella balansen är stabil.

En notering vi på Börskollen vill göra är att likviditeten i aktien är låg, vilket är vanligt för mindre bolag.

Börskollen om JLT Mobile

JLT Mobile är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern JLT på First North. JLT Mobile verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 749 st ägare hos Avanza samt 263 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

JLT Mobile utvecklar och marknadsför mobildatorer av PC-typ för professionella användare i internationella tillämpningar. Mobildatorerna skall vara specialiserade på driftsäkerhet och anpassade för krävande miljöer såsom transport, lager/logistik, skogsbruk, gruvdrift, militär- och räddningsfordon. Tillverkning och försäljning sker via partners. Huvudkontoret ligger i Växjö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om JLT Mobile, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JLT Mobile

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien JLT Mobile

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt