Analys: 3 amerikanska tillväxtaktier med stor potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: 3 amerikanska tillväxtaktier med stor potential

Analys:

Investering i företag med solid grund och långsiktig tillväxt har alltid varit en beprövad strategi på aktiemarknaden. Men för att göra stora aktievinster kan det vara lönt att leta efter snabbväxande företag med potential att utklassa marknaden. Här presenterar analystjänsten The Motley Fool tre amerikanska företag som växer i imponerande takt och dessutom har potential att fortsätta prestera på lång sikt på grund av stora adresserbara marknader.

  • Confluent är ett företag som har knappt börjat utnyttja en enorm möjlighet inom dataströmningsmarknaden.
  • ASML en leverantör av chip-tillverkningsutrustning, är en utmärkt investering för att dra fördel av den växande halvledarmarknaden.
  • Trots vissa motgångar är Twilio en ledande aktör inom kommunikationsplattform som tjänst (CPaaS)-marknaden, på god väg att bli lönsam.

Detta skriver Yahoo Finance / The Motley Fool om.

Confluent: En gigantisk marknad väntar

Confluent estimerar att dess adresserbara marknad kan nå 100 miljarder dollar 2025, upp från dagens 60 miljarder dollar. Med 732 miljoner dollar i intäkter under de senaste 12 månaderna har företaget bara börjat skrapa på ytan av sin totala adresserbara marknad.

Confluents kundbas växer kraftigt och företaget har förutspått en helårsintäkt på 768,5 miljoner dollar, vilket skulle vara en ökning med 31% jämfört med föregående år. Med en årlig tillväxttakt på 30% kan företagets intäkter nå 2,85 miljarder dollar efter fem år.

ASML: En central spelare i halvledarindustrin

Den globala halvledarmarknadens storlek förväntas överstiga 1 biljon dollar i intäkter 2030. ASML är väl positionerat i halvledarindustrin och levererar chip-tillverkningsutrustning till halvledarverk och fabriker. Dessutom är ASML det enda företaget som levererar extrem ultraviolett litografi (EUV)-maskiner, vilka behövs för att tillverka avancerade chips.

Företaget förväntas uppnå en årlig vinsttillväxt på 23% under de kommande fem åren. Det skulle innebära att dess vinst per aktie nästan når 60 dollar år 2028. Om man multiplicerar den uppskattade vinsten med ASML:s genomsnittliga framåtblickande P/E-tal på 35 för de senaste fem åren, indikerar detta ett aktiepris på 2 100 dollar efter fem år. Det är nästan tre gånger nuvarande nivåer, vilket gör ASML till ett toppval inom halvledarindustrin för långsiktig investering.

Twilio: En ledare inom CPaaS

Twilio, en amerikansk konkurrent till svenska Sinch, är den ledande aktören på CPaaS-marknaden, med en beräknad marknadsandel på 24%. Trots vissa ekonomiska motgångar förväntas Twilio bli lönsamt i år, och analytikerna har börjat skruva upp sina estimat.

Företagets ökade lönsamhet har åtföljts av en markant vändning i Twilios aktiekurs på börsen nyligen. Aktien har rusat sedan företaget släppte sina resultat för tredje kvartalet den 8 november, och den verkar kunna upprätthålla sin fart på lång sikt tack vare sin förbättrade vinstförmåga. Detta ger investerare en stark anledning att köpa aktien innan den stiger ytterligare.

Se även: Populära investerartjänsten: 3 aktier att hålla ögonen på inför 2024

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ASML

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt