Analys: Aktien mer intressant än på länge – ser 40 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Aktien mer intressant än på länge – ser 40 procent uppsida

Analys:

Kontraktstillverkaren Hanza presenterade nyligen nya mål för sin ekonomiska framtid, inklusive att omsätta 6,5 miljarder med en ebita-marginal på 8 procent år 2025. Affärsvärlden har analyserat företagets planer och sett en potential på 38 procent i aktien på ett par års sikt. Dock noteras att det fortfarande återstår mycket arbete för ledningen, särskilt med integrationen av nyligen förvärvade Orbit One.

  • Hanza siktar på att omsätta 6,5 miljarder med en ebita-marginal på 8 procent år 2025.
  • Affärsvärlden ser en potential på 38 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Hanza-ledningen har fortfarande mycket arbete kvar med integrationen av Orbit One.

Hanzas förvärv av Orbit One och nya ekonomiska mål

Hanza, en ledande kontraktstillverkare, fullbordade i början av året förvärvet av Orbit One, en annan kontraktstillverkare. Med detta förvärv i ryggen presenterade koncernen nya, ambitiösa mål för sin ekonomi, inklusive att omsätta 6,5 miljarder med en ebita-marginal på 8 procent år 2025.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och framtidsspaning

I sin analys av Hanzas framtidsspaning ser Affärsvärlden en potential på 38 procent i aktien på ett par års sikt. Dock noterar tidningen att det fortfarande finns mycket arbete att göra för ledningen, särskilt när det gäller att integrera Orbit One i verksamheten. Enligt Affärsvärlden är Hanza-aktien mer intressant än på länge efter det senaste kursfallet.

Vi på Börskollen kommer att följa Hanzas fortsatta utveckling och hur de lyckas med integrationen av Orbit One samt sina ekonomiska mål. Deras första kvartalsrapport släpps den 7 maj, vilket kommer att ge ytterligare inblick i företagets framsteg.

Börskollen om Hanza

Hanza är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HANZA på Mid Cap. Hanza verkar inom sektorn Industri och aktien har 8517 st ägare hos Avanza samt 1295 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

HANZA Holding är ett tillverkningsbolag. Bolaget levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Utöver levereras eftermarknadsservice i form av service och teknisk support. I dagsläget har bolaget störst verksamhet i Norden, Baltikum och Asien med övervägande industriella aktörer som kundbas. Hanza koncernen grundades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stocksund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hanza, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hanza

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hanza

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt