Analys av Bilia: "en aktie värd att hålla koll på"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Analys av Bilia: "en aktie värd att hålla koll på"

Analys

Bilias nybilsförsäljning påverkas av ökade räntor och minskad köpkraft hos konsumenterna. Samtidigt väger försäljningen av begagnade bilar upp och företagets serviceverksamhet fortsätter att prestera väl, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Nybilsförsäljningen minskar på grund av högre räntor och svagare köpkraft.
  • Försäljningen av begagnade bilar och serviceverksamheten väger upp.
  • Affärsvärlden ser en potential på 32 procent i aktien på några års sikt.

Påverkande faktorer

Enligt Affärsvärlden påverkas Bilias nybilsförsäljning negativt av ökade räntor och en minskad köpkraft hos konsumenterna. Dessa ekonomiska faktorer gör det svårare för konsumenterna att finansiera nya bilköp, vilket i sin tur påverkar företagets omsättning inom detta segment.

Stark begagnatmarknad och serviceverksamhet

Trots den svaga nybilsförsäljningen lyckas Bilia balansera detta genom en stark försäljning av begagnade bilar. Dessutom fortsätter företagets serviceverksamhet att prestera väl, vilket bidrar positivt till bolagets övergripande ekonomiska hälsa. Serviceaffären har visat sig vara stabil och mindre känslig för ekonomiska svängningar.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtida potential

Affärsvärlden ser en långsiktig potential i Bilias aktie med en uppsida på 32 procent inom ett par år. Trots detta ger tidningen just nu en neutral rekommendation för aktien. "Här och nu blir rådet neutral men Bilia kan vara en aktie värd att hålla koll på", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

På Börskollen håller vi med om att Bilia, med sin starka serviceverksamhet och potential på begagnatmarknaden, kan vara en intressant aktie att följa. Det är viktigt att överväga alla faktorer som påverkar marknaden och företagets prestation innan man fattar investeringsbeslut.

Börskollen om Bilia

Bilia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BILI A på Large Cap. Bilia verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 12695 st ägare hos Avanza samt 2822 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bilia är en kedja som specialiserar sig på bilar. De är experter på service och försäljning av både personbilar och transportbilar, samt relaterade tjänster. Företaget har många anläggningar, främst i Norden men också i andra delar av Europa. Dessutom driver de den internetbaserade auktionssajten Netbil.se. Deras största verksamhet finns på den nordiska marknaden, och huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bilia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bilia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bilia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt