Analys: Avstå från förvärvsbolaget – period av svagare tillväxt trolig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Avstå från förvärvsbolaget – period av svagare tillväxt trolig

Analys:

Teknikhandelsbolaget Addtech, känt för sina frekventa företagsförvärv, har under de senaste 20 åren lyckats fördubbla sitt resultat ungefär vart femte år. Affärsvärlden granskar nu bolagets värdering och förutser en kommande period med svagare tillväxt.

  • Affärsvärlden förutser en nedsida på 7 procent i aktien för Addtech inom de närmaste åren.
  • Tidningen anser att Addtech är något för dyrt just nu men bör hållas under uppsikt om börsen svajar.

Affärsvärldens analys, som publicerades den här veckan, pekar mot en kommande period av svagare tillväxt för Addtech. Om denna tillväxtprognos stämmer kan det vara svårt att rättfärdiga bolagets nuvarande höga värdering.

Prognos för Addtechs aktie

I sitt huvudscenario för de kommande åren förutser Affärsvärlden en nedgång på 7 procent i Addtechs aktie. De motiverar det med att de "inte vågar använda en högre multipel än 20 gånger", vilket skulle utesluta en uppsida.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En aktie att hålla ögonen på

Trots analysens något dystra prognos, uppmanar Affärsvärlden sina läsare att hålla aktien under uppsikt. De menar att Addtechs aktie skulle kunna bli mer attraktiv om den skulle falla till följd av en svagare börs. Vi på Börskollen instämmer i detta och kommer fortsätta att följa Addtechs utveckling med stort intresse.

Börskollen om Addtech

Addtech är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ADDT B på Large Cap. Addtech verkar inom sektorn Industri och aktien har 7784 st ägare hos Avanza samt 1987 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Addtech är en global teknikhandelskoncern. Inom koncernen återfinns ett flertal bolag med vardera affärsinriktning. Produktutbudet är brett och inkluderar hydraulik, elsäkerhet, industrikomponenter, samt diverse systemlösningar. Verksamhet innehas global nivå, med störst närvaro iniom den nordiska marknaden. Bolagets kunder återfinns inom tillverkande industri samt offentlig sektor. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Addtech, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Addtech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addtech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt