Avtagande storkundsberoende – men neutralt råd kvarstår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Avtagande storkundsberoende – men neutralt råd kvarstår

Avtagande

Finska kontraktstillverkaren Incaps största kund, Victron Energy, stod för majoriteten av företagets omsättning under 2022. Efter ett utmanande 2023 där Victron stött på lageruppbyggnadsproblem har bolagets beroende av sin storkund dock minskat – och Incaps övriga kunder har samtidigt uppvisat en fortsatt positiv tillväxt.

  • Incaps största kund, Victron Energy, bidrog med 67% av bolagets omsättning 2022.
  • Efter problem med lageruppbyggnaden hos Victron under 2023 har Incaps beroende av storkunden minskat.
  • Incaps övriga kunder fortsätter att uppvisa god tillväxt.

Enligt en analys publicerad av Affärsvärlden på tisdagen, ser tidningen en potential på 25 procent i Incaps aktie på ett par års sikt. Detta trots att Incap för närvarande värderas högre än andra nordiska kontraktstillverkare och att bolaget befinner sig i återhämtningsfas.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rådgivning från Affärsvärlden

Med tanke på ovanstående faktorer, råder Affärsvärlden till neutralitet i sin slutsats. Deras analys indikerar att Incap är i en återhämtningsfas, men att bolaget samtidigt är värderat högre än sina nordiska konkurrenter.

Hos oss på Börskollen håller vi alltid ett öga på bolagets utveckling och kommer att fortsätta att rapportera om dess framsteg.

Börskollen om Incap

Incap är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern ICP1V på Mid Cap. Incap verkar inom sektorn Industri och aktien har 674 st ägare hos Avanza samt 3817 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Incap är verksamma inom industrisektorn. Bolaget levererar utrustning och service för industriella aktörer, där utbudet inkluderar PCB montering, systemintegreringar, boxbyggnadsintegration, designvalidering, samt inspektionsmetoder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Asien. Bolaget etablerades ursprungligen 1985 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Incap, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Incap

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Incap

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt