Analys: Betydande uppsida i oljebolaget – för investerare som tål högre risk
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analys: Betydande uppsida i oljebolaget – för investerare som tål högre risk

Analys:

Olje- och gasbolaget Africa Oil förväntas generera starkt kassaflöde från sin verksamhet i Nigeria och har betydande uppsida i ett storskaligt projekt utanför Namibias kust. Affärsvärlden bedömer att aktien kan vara attraktiv för investerare som kan hantera hög risk.

  • Stark kassaflödespotential från oljeproduktion i Nigeria
  • Betydande uppsida i projekt utanför Namibias kust
  • Aktien innebär hög risk men kan vara attraktiv för rätt investerare

Starkt kassaflöde från Nigeria

Africa Oil förväntas generera ett starkt kassaflöde från sin oljeproduktion i Nigeria, vilket ger företaget en solid ekonomisk grund. Bolagets nuvarande produktion och likvida medel gör att aktien nästan kan värderas enbart på dessa tillgångar enligt Affärsvärldens analys.

Stor uppsida i Namibia

Bolaget har också en betydande uppsida i ett storskaligt projekt utanför Namibias kust. Detta projekt, om det utvecklas enligt plan, kan kraftigt öka bolagets tillgångar och framtida intäkter. Det är dock viktigt att notera att projektet är i ett tidigt stadium och medför betydande risker.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hög risk för investerare

Affärsvärlden påpekar att Africa Oil, med sina tillgångar i Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt, inte är en investering som passar alla. Enligt tidningen är det en aktie för den som kan hantera de extra riskerna. "Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj", skriver Affärsvärlden och ger köpråd.

Vi på Börskollen ser att detta kan vara en intressant möjlighet för investerare med hög riskaptit. Det är dock viktigt att noggrant överväga riskerna och potentialen innan man tar ett investeringsbeslut.

Börskollen om Africa Oil

Africa Oil är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AOI på Mid Cap. Africa Oil verkar inom sektorn Energi och aktien har 13304 st ägare hos Avanza samt 2654 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Africa Oil är ett kanadensiskt olje- och gasbolag. Bolaget driver huvudsakligen sin verksamhet i Kenya och Etiopien med omfattande projekteringsprojekt, där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från exploatering, prospektering till distribution. Störst andel av råvarorna består av naturgas och diverse oljor som vidare används i industriella processer. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Africa Oil, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Africa Oil

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt