Africa Oil (AOI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Africa Oil aktie

AOI  

Africa Oil är ett kanadensiskt olje- och gasbolag. Bolaget driver huvudsakligen sin verksamhet i Kenya och Etiopien med omfattande projekteringsprojekt, där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från exploatering, prospektering till distribution. Störst andel av råvarorna består av naturgas och diverse oljor som vidare används i industriella processer. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Africa Oil tillhör sektorn Energi och branschen Olja & Gas - Exploatering. Bolaget har ett börsvärde på 3 874 MSEK, en omsättning på 837 MSEK och med ett resultat på 1 518 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Africa Oil

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Africa Oil (AOI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Africa Oil aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern AOI. Aktien har ett P/E-tal på 2.6 och P/S-tal på 2.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Africa Oil utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Africa Oil Avanza – se aktiekurs idag

Se Africa Oil senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Africa Oil – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Africa Oil.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Africa Oil.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Africa Oil

Africa Oil

TickerAOI
ListaMid Cap
LandSverige
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Exploatering
Börsvärde3 874 MSEK
Omsättning837 MSEK
Vinst1 518 MSEK
P/E2.6
P/S2.2

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Africa Oil

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Africa Oil? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter