Analys: Bioteknikbolagets riktkurs slaktas med 82 %
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Bioteknikbolagets riktkurs slaktas med 82 %

Analys:

En ny uppdragsanalys utförd av Analysguiden resulterar i en sänkt värdering av bioteknikbolaget Expres2ion Biotech. Det motiverade värdet sänks drastiskt från 12 till 2,2 kronor. Dessutom har bolagets covid-vaccin utelämnats ur analysen, samtidigt som en mer försiktig inställning har anammats gentemot ES2B-C001.

Analysen betonar att Expres2ion Biotech har ett börsvärde på 56 miljoner kronor, ett värde som är lägre än bolagets kassa på 77 miljoner kronor. Detta indikerar att marknaden inte ser något större värde i bolagets teknologiplattform och ägande i Adaptvac.

Sänkt värdering men positiva framtidsutsikter

Analysguiden skriver: "Nuvarande börsvärde underskrider dock bolagets kassa och förutsätter att det inte finns mycket begränsat värde både i teknologiplattformen och ägandet i Adaptvac. Vi bedömer detta som pessimistiskt och summerar värdet i projekten till 2,2 kronor (12), inklusive full utspädning av teckningsoptionen TO9".

Trots den sänkta värderingen förväntas Expres2ion Biotech erhålla en Adaptvac-utdelning på 22 miljoner kronor under 2024. Detta skulle kunna innebära att bolaget har tillräckligt med kapital för att ansöka om klinisk prövning (CTA) för sitt bröstcancervaccin.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utelämnat covid-vaccin i analysen

Covid-vaccinet har utelämnats ur analysen vilket kan ha påverkat den sänkta värderingen. Det framgår dock inte hur stor påverkan detta faktiskt har haft på det motiverade värdet för Expres2ion Biotech.

Om ExpreS2ion Biotech

ExpreS2ion Biotech är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4076st ägare hos Avanza samt 5286st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

ExpreS2ion Biotech Holding är ett danskt bioteknikbolag. Idag sker specialisering mot forskning och utveckling av cellinjer, vilket används bland forskare i kritiska rekombinanta proteinutmaningar. Verksamhet innehas på global nivå, där produkterna licensieras ut till återförsäljare. Bolaget grundades 2010 och har tidigare rötter inom bolaget Affitech. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ExpreS2ion Biotech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ExpreS2ion Biotech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt