Analys: Därför tror vi fortsatt på Husqvarna – behåller köpråd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analys: Därför tror vi fortsatt på Husqvarna – behåller köpråd

Analys:

Enligt Affärsvärlden utgör Husqvarna, en ledare inom skogs- och trädgårdsprodukter, ett intressant investeringsalternativ. Den finansiella tidningen framhåller att bolagets organiska tillväxt och förstärkta rörelsemarginal är centrala faktorer, samtidigt som de pekar på den möjliga ambitionen från den tyska storägaren Bosch att förvärva företaget på sikt.

  • Affärsvärlden behåller sitt köpråd för Husqvarna.
  • Bolaget har potential att nå sitt marginalmål om 13 procent, enligt Affärsvärlden.
  • Bosch, som är storägare i bolaget, kan ha ambitioner att förvärva Husqvarna i framtiden.

Husqvarna nyligen presenterade sina delårssiffror visade ett justerat rörelseresultat som var bättre än förväntat. Omsättningen kom dock in under förväntan. Trots detta behåller Affärsvärlden sin positiva syn på bolaget och ser goda möjligheter för framtiden.

Bosch kan ha ambitioner att förvärva Husqvarna

Att tyska Bosch är storägare i bolaget är enligt Affärsvärlden ett plus. Det finns spekulationer om att de kan ha ambitioner att förvärva Husqvarna på sikt. "Husqvarna-aktien är intressant på egna meriter", skriver Affärsvärlden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Organisk tillväxt och förstärkt rörelsemarginal

En viktig aspekt för att aktien ska vara attraktiv på lång sikt är att den organiska tillväxten ökar och att rörelsemarginalen stärks. Om bolaget lyckas nå sitt marginalmål om 13 procent ser Affärsvärlden potential i aktien.

Man lyfter att Husqvarna är ett intressant investeringsalternativ, särskilt med tanke på de framsteg som företaget gjort på senare tid. Med tanke på bolagets tillväxtpotential och möjligheten till förvärv från en storägare, kan det vara värt att hålla ett öga på Husqvarna-aktien.

Börskollen om Husqvarna

Husqvarna är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HUSQ B på Large Cap. Husqvarna verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 24073 st ägare hos Avanza samt 4647 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Husqvarna är en global tillverkare av utomhusprodukter. Produktsortimentet innefattar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen innehar störst verksamhet inom Europa där övrigt utbud består av trädgårdsbevattning, kaputrustning samt diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Produkterna säljs under olika varumärken som Husqvarna, Gardena, McCulloch, samt Poulan Pro. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Husqvarna, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Husqvarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt