Husqvarna B (HUSQ B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Husqvarna B aktie

🔔 Skapa bevakning

HUSQ B  

Husqvarna är en global tillverkare av utomhusprodukter. Produktsortimentet innefattar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen innehar störst verksamhet inom Europa där övrigt utbud består av trädgårdsbevattning, kaputrustning samt diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Produkterna säljs under olika varumärken som Husqvarna, Gardena, McCulloch, samt Poulan Pro. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Husqvarna B tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Hemelektronik. Bolaget har ett börsvärde på 66 960 MSEK, en omsättning på 40 834 MSEK och med ett resultat på 3 572 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Husqvarna B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Husqvarna B (HUSQ B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Husqvarna B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern HUSQ B. Aktien har ett P/E-tal på 18.7 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Husqvarna B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Husqvarna B senaste utdelning är 2.4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Husqvarna B Avanza – se aktiekurs idag

Se Husqvarna B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Husqvarna B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Husqvarna B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Husqvarna B.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Husqvarna B

Husqvarna B

TickerHUSQ B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschHemelektronik
Börsvärde66 960 MSEK
Omsättning40 834 MSEK
Vinst3 572 MSEK
P/E18.7
P/S1.5
Utdelning2.4 SEK
Direktavkastning2.1%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Husqvarna B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Husqvarna B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter