Analys: Efter tuff period – ljusare framtid och stor potential i e-handelsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Efter tuff period – ljusare framtid och stor potential i e-handelsbolaget

Analys:

E-handelsbolaget Tura Group har gått igenom en tuff period med förlorade kunder, en svag marknad och en omfattande IT-attack. Trots detta ser Affärsvärlden en ljusning framöver och menar att det kan vara för tidigt att avskriva företaget. Enligt tidningens analys finns det potential för en värdeökning på 70 procent i aktien på några års sikt.

  • Tura Group har haft en tuff period men Affärsvärldens analys indikerar en ljus framtid med potential för 70 procent värdeökning på aktien.
  • Ägarfamiljen, som är operativt involverad i bolaget, ses som nyckelpersoner för företagets utveckling.

Tura Group ägs till största delen av ägarfamiljen som även är verksamma i bolaget, dock utan styrelsepositioner. Dessa individer är av stor betydelse för företagets utveckling, men deras historik är än så länge för kort och osammanhängande för att skapa ett djupt förtroende. En annan svaghet för bolaget är att endast en liten mängd aktier är tillgängliga för handel på börsen, vilket leder till låg likviditet.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktien är köpvärd trots risker

Affärsvärlden anser att aktien är köpvärd, men påpekar att Tura Group är ett litet och oprövat bolag med en något högre risknivå. Trots dessa risker och bolagets nyligen svaga prestation, ser man en potential för företaget att vända trenden och skapa värde för sina aktieägare på lång sikt.

Börskollen om Tura Group

Tura Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TURA på Spotlight. Tura Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 451 st ägare hos Avanza samt 169 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tura är en distributör med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget erbjuder återförsäljare i huvudsak tillbehör inom konsumentelektronik: ljud, video, mobil, dator, foto, gaming, TV, baby samt hem och hushåll. Utöver det bedrivs även handel inom professionell foto, video och skrivare. Bolaget grundades 2021 som SPACett och har sitt huvudkontor i Kungsbacka.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tura Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tura Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt