Analys: Fastighetsbolaget möter ljusare framtid – men råder köpläge?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analys: Fastighetsbolaget möter ljusare framtid – men råder köpläge?

Analys:

Fastighetsbolag som Wallenstam har haft en turbulent tid under de senaste två åren. Nu verkar dock situationen för fastighetsbolagen stabilisera sig i ett nytt normalläge. Affärsvärlden har analyserat Wallenstams framtidsutsikter i detta nya läge och kommer fram till en relativt neutral bild.

  • Enligt Affärsvärlden finns det en möjlig uppsida på 5 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Tidningen anser att Wallenstams aktie är ganska fullvärderad i det nuvarande läget.
  • I ett optimistiskt scenario skulle bolaget kunna återfå fart på sin projektutveckling, vilket skulle kunna leda till en återkomst av substanspremievärderingen.

I sin analys pekar Affärsvärlden på att Wallenstam möter en stabilare framtid, men samtidigt är utmaningarna inte över. Den stora frågan är hur Wallenstam ska värderas i det nya normalläget.

Det framväxande scenariot

Tidningens huvudscenario innebär att Wallenstams aktie har en potential att stiga med cirka 5 procent de närmaste åren. Detta beror på de förändrade omständigheterna i fastighetsbranschen och på bolagets position inom denna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En neutral position

Enligt Affärsvärlden är Wallenstams aktie ganska fullvärderad i det nya läget. I ett optimistiskt scenario, där bolaget lyckas få igång projektutvecklingen igen, kan emellertid substanspremievärderingen återvända. Även i detta scenario ser tidningen ingen större uppsida. De avslutar med att ge Wallenstam ett neutralt råd.

På Börskollen följer vi Wallenstams resa och dess framtid i fastighetssektorn med stort intresse.

Börskollen om Wallenstam

Wallenstam är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern WALL B på Large Cap. Wallenstam verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 10927 st ägare hos Avanza samt 2037 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Wallenstam är en fastighetsutvecklare. Bolaget bygger, utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter främst belägna i svenska storstadsområden. Utöver fokuserar bolaget på nyproduktion av bostäder. Verksamhet bedrivs även via dotterbolaget Svensk Naturenergi, som fokuserar på förnyelsebar energi via flertalet vindkraftverk. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Wallenstam, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wallenstam

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Wallenstam

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt