Analys: Hanza klarar en ekonomisk nedgång väl
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Hanza klarar en ekonomisk nedgång väl

Analys:

Enligt en nyligen publicerad rapport från Analysguiden, bedöms Hanza ha kapaciteten att hantera en eventuell ekonomisk nedgång effektivt. Rapporten antyder även att företaget potentiellt kan hantera en sådan situation bättre än traditionella kontraktstillverkare. Detta leder till att en värdeökning av Hanza kan vara i sikte.

I rapporten, som är en del av en uppdragsanalys, anges att Hanza med ett framåtblickande p/e-tal på 12x, skapar en riktkurs på 85 kronor. Vid tidpunkten för rapporten, noterades Hanzas värdepapper till 75,90 kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hanza - en stark aktör i tredje kvartalet

Analysguiden går också ut med att Hanza levererade starka resultat under tredje kvartalet. Detta ger ytterligare anledning till att tro på Hanzas förmåga att stå pall under ekonomiska nedgångar. Förväntningarna inför framtiden för företaget är därför höga.

Om Hanza

Hanza är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 7485st ägare hos Avanza samt 1074st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

HANZA Holding är ett tillverkningsbolag. Bolaget levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Utöver levereras eftermarknadsservice i form av service och teknisk support. I dagsläget har bolaget störst verksamhet i Norden, Baltikum och Asien med övervägande industriella aktörer som kundbas. Hanza koncernen grundades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stocksund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hanza

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hanza

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt