Analys: Hög risk i gamingbolaget – men möjlig uppköpskandidat
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Hög risk i gamingbolaget – men möjlig uppköpskandidat

Analys:

Analysguiden har sänkt sitt motiverade värde för spelutvecklaren Starbreeze till 0,5 kronor per aktie, från tidigare 0,8 kronor. Trots att aktien är pressad och risken anses hög, kan bolaget bli en potentiell uppköpskandidat för spekulativa investerare, enligt Analysguiden.

  • Analysguiden sänker sitt motiverade värde för Starbreeze till 0,5 kronor per aktie.
  • Starbreeze kan bli en potentiell uppköpskandidat för spekulativa investerare, trots att aktien är pressad och risken anses hög.

Analysguiden påpekar att Starbreeze aktie är pressad och att risken är hög i nuläget. För att se en tydlig uppsida krävs det att bolaget lyckas vända det låga spelarintresset. Men med dess skuldfria status, välkända immateriella rättigheter, pressade aktiekurs och en svag krona, kan Starbreeze bli en attraktiv uppköpskandidat för den spekulativa investeraren.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Starbreezes Q4-rapport under förväntan

Starbreezes färskaste kvartalsrapport kom in under Analysguidens förväntningar. Bolaget rapporterade en omsättning på 69,2 miljoner kronor, en uppgång med över 100 procent jämfört med samma period föregående år, då omsättningen låg på 33,6 miljoner. Trots den dramatiska ökningen i omsättning, rapporterade bolaget en Ebitda-förlust på 20,6 miljoner kronor.

Om Starbreeze

Starbreeze är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 23048st ägare hos Avanza samt 3500st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Starbreeze är en spelutvecklare. Bolaget utvecklar spel i flera genre och innefattar vanligtvis action och underhållning. Spelen vidaresäljs under olika varumärken där de mer kända inkluderar Antisphere, Psychonauts och Knights of the Temple. En stor del i utvecklingsfasen utförs i samarbete med internationella spelförläggare. Störst verksamhet återfinns inom Europa och Nordamerika. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Starbreeze

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Starbreeze

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt